Зареждане

PFL обърнаха палачинката! Искат да подпишат с Мохамед Мокаев

PFL обърнаха палачинката! Искат да подпишат с Мохамед Мокаев
Публикувано на: Август 23, 2024 в 16:00 ч
Изпълнителният директор на PFL Питър Мъри говори за плановете на компанията за бъдещето в интервю за Sherdog. Той отбеляза, че лигата скоро ще отвори нови дивизии, включително категория муха, и също така обяви готовността си да подпише договор с Мохамед Мокаев (13-0 ).

В своята последна битка Мокаев победи Манел Капе (19-7) с единодушно съдийско решение (29-28, 29-28, 30-27). Битката се проведе на 27 юли в UFC 304 на Co-op Live в Манчестър, Великобритания. След битката Дейна Уайт обяви, че лигата няма да предлага нов договор на дагестанеца.

Уайт се оправда с това, че мачмейкърите не са фенове на Мокаев, който бил проблемен. Дейна предложи Мокаев на PFL, а визепрезидентът Майк Коган няколко пъти каза, че нямат интерес към него. Сега обаче от PFL обръщат палачинката и виждат в Мокаев голяма звезда:

„Наистина мисля, че категория муха е нещо, което ще правим в бъдеще. Вижте бойци като Мохамед Мокаев. Той е от Дагестан, категория муха, 13-0. Този човек има втората най-дълга победна серия в историята на UFC в категория муха. Той има рекорд от 23-0 като аматьор. Вярвам, че Мокаев може да бъде бъдещото лице на категория муха на PFL. 

Държахме го под око. Този човек е впечатляващ. Мохамед е бъдещето на спорта. PFL е мястото, където следващото поколение шампиони оставят своя отпечатък в спорта. PFL е за бъдещето, а бъдещето започва с развитието на следващото поколение велики спортисти, шампиони и ММА звезди.”, каза Мъри.

Мохамед Мокаев е на 23 години и успя да запише 7-0 в UFC, 13-0 в ММА и 23-0 в ММА при аматьорите. Той все още е свободен агент.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес