Зареждане

Патрисио Питбул: Никога няма да съм същия след травмите и операциите

Патрисио Питбул: Никога няма да съм същия след травмите и операциите
Публикувано на: Февруари 21, 2024 в 00:00 ч
Патрисио Питбул може би никога няма да бъде същият след хирургическото отстраняване на двойка дискови хернии, но апетитът му за битка не стихва.

Питбул се завръща в боя срещу заместника на Габриел Алвес Брага в PFL срещу Bellator в събота, където ще може да изпробва излекуваното си тяло.

Бразилецът беше принуден да се подложи на операция на шийния отдел на гръбначния стълб, след като претърпя две поредни загуби за първи път в 20-годишната си кариера. Първото лошо предзнаменование дойде преди да предизвика шампиона на Bellator в полусредна категория Серджо Петис миналото лято.

"Трябваше да спя, седнал на стола, който купих, когато се роди детето ми. Не можех да спя в легнало положение", каза Питбул.

"Вземахме много предпазни мерки по време на лагера.

Не ме удряха много по време на лагера.Не правеха никакви движения, които биха натиснали главата ми надолу. Мислехме, че това е просто нормален проблем с врата, нищо наистина сериозно. Ето защо влязох в боя."

Питбул усетил, че нещо сериозно не е наред, след като беше разтърсен от въртящ се удар с пета от Петис.

"Когато Серджо ме удари по главата, загубих усещане в краката си", каза Питбул. "Тогава разбрах, че не съм добре или по-скоро съм повреден..."


След като изкара пет рунда в поражение срещу Петис, той излезе срещу Чихиро Сузуки от Rizin само шест седмици по-късно, като имаше само няколко дни за подготовка.

Това беше решение, мотивирано от гнева и воинските му принципи. Питбул също така предположи, че нестабилността му в битката с Петис е била отклонение.

"Чувството, което имах, когато получих този двубой, беше на отмъщение", каза Питбул."Не приех загубата си от Петис.Чувствах, че ще спечеля тази битка.Исках да се отърва от това поражение в рекорда си възможно най-скоро.Така че влязох там с малко гняв в сърцето си.Просто исках да вляза там, да довърша Чихиро и да оставя този бой зад гърба си."

Питбул влезе в битката като вероятно най-великият боец на Bellator в историята. Сузуки го нокаутира за по-малко от три минути.

"Аз съм воин, ако някой се опитва да нахлуе в моята земя и да дойде при мен, няма да отстъпя", каза Питбул. "Затова казах: "Добре, нека го направим. Разбира се, мислех, че ще спечеля битката. Не очаквах, че ще бъде така. Ударът на Чихиро се заби в главата ми точно както и ритникът на Петис и отново загубих усещане в краката си. Този път не успях да се възстановя."

Загубата с нокаут беше достатъчна, за да убеди Питбул да се срещне с лекар и да се подложи на операция. Тежестта на нараняванията на Питбул беше забелязана едва след като лекарите го разрязаха. Оказва се, че Pitbull е влязъл в двубоите с Петис и Сузуки с дискова херния на С6 и С7, която е причинила болки във врата и изтръпване на крайниците.

"По време на операцията лекарят, когато ме отвори, видя, че е много по-зле, отколкото показваше изображението за ядрено-магнитния резонанс. Дори ядрено-магнитният резонанс не показа колко сериозна е контузията ми", каза Питбул. "Не съжалявам за нищо от това. То ме направи по-добър човек и боец. Беше добре, защото успях да разбера какво наистина не е наред с мен и да го поправя. Сега съм напълно здрав и готов да вляза на ринга..."

Питбул се подготвяше да се бие с шампиона на PFL в категория перо Хесус Пинедо на суперкартата PFL vs. Bellator. Вместо това той ще се бие с Алвес Брага в кратък срок. Pitbull е в по-добро физическо състояние, отколкото преди операцията, но признава, че тялото му никога няма да се възстанови напълно от нанесените щети.

"След като веднъж си се оперирал, нищо не се връща към предишния си вид. Така че никога няма да бъда такъв, какъвто бях преди контузията и операцията", казва Питбул. "Но все още имам силата за нокаут. Почти на 100% съм готов и способен да се бия. Все още мога да победя много хора по начина, по който съм в момента".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес