Зареждане

Първият българин в UFC Валери Игнатов: Тренирах Ник Диас, откакто беше на 16

Публикувано на: Септември 26, 2021 в 12:11 ч
Първият българин в UFC Валери „Вал“ Игнатов дълги години е работел с Ник Диас. Това разказа софиянецът в ексклузивно интервю за youtube канала Спортната джунгла. Двамата започват да тренират, когато американецът е на 16.

„Неговият брат Нейт беше малко момче. Срамежлив. Стоеше на ъгъла на тепиха и гледаше какво прави големият брат. Ник показа талант. Нейт също. Те се готвеха през деня и през нощта. Събуждаха се в 3 сутринта и бягаха по 10 км – сподели Валери Игнатов.“

Ник Диас направи завръщане след пет години пауза срещу Роби Лоулър на голямата галавечер UFC 266, но за съжаление не успя да продължи след третия рунд.

Българинът има само два мача в UFC, но те са срещу бъдещите шампиони на организацията Мат Хюз и Ивън Танър.

Какъв хонорар е получил Игнатов за мача си с Хюз, как и защо е пристигнал в САЩ, какви удари под пояса е преживял, как Ник Диас е бил приспан преди мача с Джордж Сейнт Пиер и колко големи са шансовете на Благой Иванов – Багата да стане шампион на UFC, вижте в интервюто за горе.

За още интересни интервюта и анализи с български спортисти, може да последвате канала на Огнян The Jungle of Sports в YouTube.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес