Зареждане

Откриха забранено вещество в тялото на Jon Jones и преместиха UFC 232 в Калифорния

Откриха забранено вещество в тялото на Jon Jones и преместиха UFC 232 в Калифорния
Публикувано на: Декември 24, 2018 в 02:43 ч
Нови драми се завъртяха около Jon Jones. Днес стана ясно, че в един от неговите тестове са намерени нищожни количества туринабол. Това е същата субстанция, за която той даде положителна проба след битката с Daniel Cormier през миналата година и беше наказан за 15 месеца. Атлетическата комисия на Неведа, няма време за разследване и това принуди UFC да преместят цялото събитие от Лас Вегас в Калифорния. Президента на UFC, Dana White обяви това и сподели, че комисията в Калифорния ще даде лиценз на Jones, за да може той да остане в картата на събитието и да се бие срещу Alexander Gustafsson.


Вицепрезидента на UFC, Jeff Novitzky сподели, че тази положителна проба, не нарушава правилника на USADA. Tой също сподели, че от USADA са се консултирали с други организации и според тях това е "пулсиращ ефект", а не ново поглъщане на веществото, което го извади от играта за година. Jeff определя количеството туринабол, което е открито в тялото на Jones като "пикограм". Той казва, че "пикограм" е една трилионна част от грама. Ето как разяснява количеството туринабол, което е открито в пробата на Jon, Jeff Novitzky:


Ако поставите едно зрънце сол на масата и го разделите на 50 милиона частици, то пикограма е една от тези милиони частици от зрънцето сол. 


От Атлетическата комисия на Невада пуснаха изявление и ето какво споделиха:


Днес директора на Атлетическата комисия на Невада, Bob Bennett сподели, че ще бъде позволено на Jon Jones да оттегли молбата си за лиценз, който да му позволи да се бие в Лас Вегас. Така той ще може да се бие в Калифорния. Ще проведем изслушване през януари и внимателно ще бъде разгледано всичко, което се случи.



Малко по-късно Novitzky сподели, че тази положителна проба, не нарушава изискванията на USADA и Jones е чист да се бие:


Няма нарушение на антидопинговата политика. Що се отнася до антидопинговата програма на USADA, Jones е чист да се бие. USADA направиха пълен анализ. Свързаха се с всякакви експерти от цял свят. Те споделиха, че веществото все още не е изчезнало напълно, но е в толкова малки количества, че по никакъв начин не може да са му от полза. Те определят това като "пуслиращ ефект" в който има множество негативни тестове, но след време се появява положителен тест с нижощно количество туринабол. И никой не знае колко дълго може да продължи това - потенциално може да трае вечно в системата на Jones.



Ситуацията нямаше как да бъде подмината и от президента на UFC, Dana White, който е уверен, че Jones e чист:



Досега не чух нищо лошо за Jon Jones преди битката с Alexander. Той беше готов да скочи от самолет и веднага да се подложи на тест. Той е готов да направи всичко и вярвам, че е чист. Ако имаше съмнения от хората в USADA, нямаше да оставим битката. Щяхме да сложим Cyborg срещу Nunes в главната битка и Jones щеше да си отиде завинаги. Той не е направил нищо лошо в тази ситуация. Най-големите експерти и умове в света казват, че той не е измамил и не е направил нищо лошо. Как да премахнем битката? 



След като разбират, че той отново дава положителна проба за туринабол от Атлетическата комисия посещават Jones и вземат проба от урина, която е чиста. Директора на Атлетическата комисия на Калифорния, Andy Foster вярва, че Jones е чист и ще се бие в Калифорния, защото там за разлика от Лас Вегас има лиценз.















Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес