Зареждане

Олимпийският шампион по борба иска да прави пари в UFC

Олимпийският шампион по борба иска да прави пари в UFC
Публикувано на: Юли 19, 2024 в 10:00 ч
Заурбек Сидаков иска да пробва силите си в най-добрата ММА лига на планетата.

Съвременните бойни изкуства познават много примери, когато спортистите преминават от една дисциплина в друга с голямо удоволствие. Практиката стана възможно най-разпространена и бойците се опитват да бъдат все по-гъвкави.

 Сега, изглежда, един от най-добрите руски борци в свободния стил Заурбек Сидаков се е решил на този експеримент. 

„UFC е желание да тествате себе си и да правите пари! Нека сега момчетата спечелят олимпийско злато, както направих аз. Това е най-важното нещо. Просто нямам друг избор. Искам да остана в спорта, но вече не съм малко момче, което може да работи ден и нощ. 

Нямам нужните години, за да се боря за още постижения и да отида на Игрите през 2028 и 2032 година. Сега искам да използвам времето, което все още имам. Най-важното е здравето да го позволява.”, каза Сидаков.

Заурбек е борец в свободен стил с високи постижения на тепиха. Той е носител на златен медал от Олимпийските игри в Токио. През 2021 г. Сидаков може би постигна основната си спортна цел. Освен това той има цял куп други награди.

Заурбек е трикратен световен шампион, шампион на Европейските игри, многократен шампион на Русия и заслужил майстор на спорта на Русия. Човек има чувството, че Сидаков е постигнал абсолютно всичко в свободната борба. Следователно сега пред него се отварят нови перспективи.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес