Зареждане

Ограбиха Багата - феновете на UFC в САЩ подкрепят българина

Ограбиха Багата - феновете на UFC в САЩ подкрепят българина
Публикувано на: Ноември 3, 2019 в 07:51 ч
Благой Иванов записа един от най-важните си двубои в тежката категория на UFC.

В UFC 244 в Медисън скуер гардън българинът се изправи срещу Дерик Люис в изключително ключов двубой, който доближава победителя до шампионска битка.

За съжаление Иванов, въпреки солидната си игра и издръжливост, загуби със съдийско решение, което според мнозина не беше правилно и битката трябваше да бъде отсъдена в полза на Багата, не само заради ударите, но и заради събарянията, играта на земя и т.н.

Вижте също: Благой Иванов показа желязна брада, но загуби от Derrick Lewis с раздвоено решение

Абстрахираме се от коментарите в сайта на MMA.BG и нашия фейсбук, където приемаме, че не можем да сме безпристрастни към загубата на един от най-проспериращите български ММА атлети и обърнахме внимание на реакциите на феновете в САЩ в официалния туитър акаунт на UFC.

 
Ето какво гласят някои от тях:

Tyler Brown: Какво им е на тези съдии. Явно беше, че Иванов е победител.

Kieran Waite: Всеки с нормално зрение видя, че Иванов спечели тази битка. Абсолютен грабеж!

Danny Wynn: Предполагам, че повечето от съдиите, особено в Ню Йорк, имат предимно опит в бокса. Така че събарянията и опитите за събмишън не значат нищо за тях. Те просто не ги разбират.

Vikas Reddy: Симпатизирах на Люис, но Иванов трябваше да се спечели.

Gregor Welt: Това съдийско решение нямаше как да е по-грешно. Ужасно решение. Иванов отбеляза тейкдауни във всеки рунд и контролираше играта към мрежата. А това, котоето Люис направи е да нанесе по няколко удара всеки рунд.

Почти всички коментари към официалния пост на UFC са в същия тон.

Сред българите, които гледаха битката коментарите са абсолютно сходни. Ето няколко от сайта:

KCD2: 60 удара 3 тейкдауна и 2 добри опита за събмишън срещу 30 и нещо удара за 3 рунда...няма база за сравнение.Не може да избухваш за по 3 секунди 2 пъти в рунда и да ти дадат мача за това.Очевадно ограбиха Благой.

dnp: Четете коментарите хората, хората яко плюят за това решение, донякъде си мислих , че ние разсъждаваме повече като пристрастни,но май не е така , дано Багата пусне констатация за преразглеждане на решението беше си наистина скандално 30-27..

Lorda: WTF...  разединено съдийско решение 2 на 1 в полза на черния... ебати съдиите загубени. 1 рунд равен... може би с леко предимство на черния... след това твърдо 2 поредни рунда за нашия... с повече събаряния за него и по-продължителен контрол... и малоумните съдии не стига, че не свирят в полза на нашия, не свирят равен дори... ами и чак победа за Дерек. Първия съдия чак отсъдил и трите рунда за него... кви са тия тотални абсурди бе... тия са сериозно сбъркани, честно! Замина му шанса на нашия за каквато и да е по-сериозна позиция и шанс за титла... Ощетиха го супер брутално и явно за мен тия долни американци.....


Същото е и във фейсбук страницата на MMA.BG:

Александър Иванов: Много беше оспорван мача. Черния имаше повече точни удари, но Багата го водеше с 2 тейкдауна и повече време беше върху него на земята. 30-27 е много пресилено при положение, че не се видя абсолютна никаква доминация от страна на черния. И плюс това Багата имаше 3 опита за събмишън. За мен Багата беше победител в този мач и не го казвам заради пристрастието, а просто показа по-добър гейм план, повече кардио и желание за победа.

Ивайло Георгиев: Много го окастриха, според мен, Багата имаше по добрите моменти плюс няколко тейкдауна, но... понеже е Дерек Люйс, та решиха да му дадат подарък, Благой за мен беше по добрия и, не го казвам от пристрастие, а защото играта му беше много по добра!

Венелин Петров: Багата доминираше,сваляше,имаше cage control,а Дерек разчиташе на една стойка,даже в 3тия рунд видяхме опит за Гилотина от страна на Багата,което в Тежка Категория не е често срещано,повечето предпочитат стойката,нищо Бага с теб сме!!!!


Самият Благой Иванов също сподели в първия си коментар след битката, че се чувства ограбен от съдийското решение.

"Чувствам се ограбен, но това е животът. Трябваше да го откажа, не се получи. Имаше голяма подкрепа и от публиката. Явно не съм направил достатъчно."

Вижте също: Първи коментар от Багата: Чувствам се ограбен 

За съжаление едва ли от организацията ще преразгледат битката - били сме свидетели и на други ощетявания на бойци, но това е риска, когато нещата останат в ръцете на съдиите.

Важното е, че Багата записа един от най-силните си двубои до момента, показа израстване в играта и доказа, че мястото му е сред топ бойците в най-елитната тежка категория - на UFC.

Очакваме следващото предизвикателство.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес