Зареждане

Официално: Floyd Mayweather влиза в RIZIN за нова година

Официално: Floyd Mayweather влиза в RIZIN за нова година
Публикувано на: Ноември 5, 2018 в 09:14 ч
Горе-долу след година приказки за влизане в света на смесените бойни изкуства с битка срещу Conor McGregor или Khabib Nurmagomedov, Floyd Mayweather в крайна сметка ще вземе участие в едно от предстоящите събития на японската бойна организация RIZIN Fighting Federation. Ръководената от ключови фигури, отговорни за PRIDE FC навремето, RIZIN имаше пресконференция малко по-рано, като на нея самият президент Nobuyuki Sakakibara обяви впечатляващата новина.

Mayweather ще се изправи срещу непобеждавания кикбоксьор Tenshin Nasukawa (27-0) в грандиозен двубой. Още няма яснота дали срещата им ще бъде по правилата на бокса или кикбокса. Не се знае също в каква категория ще се бият двамата състезатели.

Tenshin последно отбеляза победа срещу Kyoji Horiguchi в главното събитие на RIZIN 13 в края на септември. Floyd, от своя страна, последно успя да прибере над 100 милиона долара от срещата си с UFC звездата Conor McGregor.

Mayweather определи предстоящата среща като развитие на бизнеса му в ЯПония.

"Искам да продължавам да градя връзката си с Money Team Tokyo. Искам да дойда тук и да доведа със себе си други бойци, за да продължава компанията ми да расте. Ще се отрази добре и на RIZIN. Искам да продължавам да работя с тях, защото са невероятни. Моята компания организира наистина сериозни срещи в Щатите, но искаме да разпространим Mayweather Promotions и TMT по цял свят. И ако за целта трябва да работя с такива невероятни хора - няма грижи."

"Разбрахме се доста бързо, но с изключителен професионализъм." - коментира Brett Johnson от ONE Entertainment, който според Mayweather е бил ключов за сделката. "Нямам търпение да продължаваме да работим заедно, колкото и време да продължи това."

"Никой не е побеждавал опонента ми до този момент и искам аз да бъда първият, който ще направи тази крачка." - разказа Tenshin. "Моят удар може да промени историята и ще го докажа - следете случващото се."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес