Зареждане

Мораеш: COVID 19 е най-агресивния ми съперник

Мораеш: COVID 19 е най-агресивния ми съперник
Публикувано на: Май 7, 2020 в 05:00 ч
Сержио Мораеш е влизал в клетката с едни от най-добрите бойци на UFC, но друг негов съперник определя за най-агресивен. 37-годишния боец е почти възстановен от коронавируса, който го тормозил през последните седмици. Финалистът в Ultimate Fighter Brazil 1 започнал да усеща симптомите на болестта в средата на април, така че останал изолиран в отделна стая в задния двор на бащината къща.

Неговият приятел д-р Фелипе Карневале, който тренира джиу-джицу с него, завел боеца в болницата, за да направи прегледи и да потвърди инфекцията. Ето какво сподели Мораеш за своята борба с вируса, който не бил шега работа:


Човече, много е трудно. Никога не съм имал такъв агресивен противник. Отидох в Сао Пауло, за да се грижа за родителите си и те в крайна сметка се грижеха за мен. Първите четири или пет дни лекарят ми се обади и ме помоли да си сложа маска и да се разходя из блока, за да видя дали ще изпитвам задух. Смях се и го помислих за луд. Цял живот съм спортист, имам това заболяване в продължение на четири дни, а той говори за задух. 

Затворих телефона и се преоблякох. Вече дишах тежко, когато тръгнах нагоре по стълбите. Казах си, "боже мой, какво е това"? Човече, бях толкова без дъх, че трябваше да седна. Дори не обикалях блока. Не мисля, че медиите дори казват всичко, което причинява тази болест. Лекарствата са силни, не искате да ядете и пиете нищо заради тях. Наистина те засяга. Бях много загрижен. Ръцете ти са вързани. Трябва да бъдеш силен, но не можеш.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес