Зареждане

Мохамед Мокаев: Сърце не ми дава да се предам в битка

Мохамед Мокаев: Сърце не ми дава да се предам в битка
Публикувано на: Март 23, 2023 в 14:00 ч
Вечерта на 18 март Лондон беше домакин на турнира UFC 286.

В прелимите видяхме дуел в категория муха между Мохамед Мокаев и Джафел Фильо. Битката беше спряна в четвъртата минута и 32-ата секунда на третия рунд, когато Мокаев успя да събмитне Фильо.
 
В същото време самият Мохамед беше близо до поражение две минути по-рано. В средата на третия рунд бразилецът приложи ключ на крака на Мокаев за около 40 секунди, но британският боец не се предаде и се измъкна от опасната позиция.

След двубоя той публикува снимка на подутото си коляно и заяви, че никога няма да се предаде в битка. Фильо започна да твърди, че Мокаев го почукал по гърба, като така се предал в първия рунд.

В интервю за Ариел Хелуани Мохамед отрече тези твърдения.

„Ариел, слушай, аз не се предадох в момента на ключа, който направи на коляното ми. Мислиш ли, че ще се предам от тази гилотина ? Неговата гилотина дори не беше заключена. 

Имаше момент, в който той пъхна крака си в шортите ми и каза: „Съжалявам, съжалявам“. И аз го почуках и казах: „Няма нищо, всичко е наред, продължаваме“. 

В същото видео можете да видите, че няма нищо, от което да се предавам. Никога не бих почукал. Знам, че звучи лудо, но или заспивам, или ръката ми е счупена. 

Нека съдията спре боя, ако не спре, аз никога няма да се откажа. Дори това да сложи край на кариерата ми. Това е моят принцип. Ако се предадам и загубя, знам, че сърцето ще боли повече от коляното. 

Да, сега ме боли, не можах да се кача на втория етаж, когато се прибрах. Но контузията може да се възстанови. Знам, че ако имам силен дух, пак ще се върна.”, каза Мокаев.

Мохамед спечели 4-тата си битка в UFC и вече е с рекорд 10-0-1 в ММА.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес