Зареждане

Милков преди MAX FIGHT 46: Пенчо Дочев приказва повече, отколкото трябва

Милков преди MAX FIGHT 46: Пенчо Дочев приказва повече, отколкото трябва
Публикувано на: Юли 22, 2021 в 10:47 ч
Бойният атлет Мирослав Милков не си дава много време за почивка. След като записа победа в двубоя си по-рано този месец срещу Веселин Пейчев, той не спря с тренировките и подготовката си за следващото излизане на ринга, което ще е в MAX FIGHT 46 на 2-ри август в амфитеатър "Арена" в Свети Влас.

Многократният медалист по борба тепърва навлиза в ММА, но бързо придобива опит в този правилник, адаптира се и е готов да покаже най-доброто от себе си.

"С екипа ми разработваме индивидуална стратегия за всеки мой опонент," сподели Мирослав за MMA.BG.

"Срещу Веселин планът беше да наблягам повече на земя, за да видя как се справя там. Неговото слабо място беше граплинга и борбата. Не се притеснявам да се бия в стойка, но както казах той имаше слаба страна и аз се възползвах от нея."

При следващият му опонент на 2-ри август обаче стратегията трябва да е коренно различна. Пенчо Дочев е шампион по граплинг от ADCC и IBJJF, шампион по сумо и свободна борба, както и вицешампион по самбо.


Двамата освен всичко имат и открита вражда, като обявиха преди месеци, че търсят повод да се срещнат на ринга.

"Враждата ми с Пенчо се основава на това, че той е човек, чието его и самочувствие е по-голямо от самия него. Мисли се за такъв, какъвто не е. Да се мислиш за чеченец, да играеш някакви чеченски танци и да сочиш с пръст нагоре, както прави Хабиб и като цяло да копираш някой, който не си... това сочене с пръст знаете какво означава - признателност към Аллах. Това за мен не е мъжко.

Достатъчно славна държава сме с голяма история. България е велика държава. Бъди българин, уважавай родината, семейството и земята на която живееш. Имаме и сме имали много велики спортисти. Подражавайте на нашите български спортисти, а не на чужденците. Никъде не съм виждал по света някой да имитира или подражава на български спортист. Всеки гледа и уважава държавата и хората, които я прославят."

Битката се очертава изпълнена с изключително много заряд. Затова и Мирослав се заканва, че ще покаже пълния си потенциал на ринга.

"Пенчо е човек, който приказва повече отколкото трябва. Аз ще покажа на ринга какво мога. Както е казал Васил Левски - дела трябват, а не думи. По-малко приказки, повече работа."


MAX FIGHT 46 ще се проведе на 2-ри август от 20:30 часа в амфитеатър "Арена" в Свети Влас и ще включва битки от бокса, ММА, кикбокса и атрактивния правилник MAX 1, катко и топ бойци като Стоян Копривленски, Деян Топалски и Григор Саруханян.

За резервации и повече информация:

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес