Зареждане

Michael Chiesa се мести в полусредната категория

Michael Chiesa се мести в полусредната категория
Публикувано на: Юли 22, 2018 в 08:29 ч
Нещата не тръгнаха добре за победителя от The Ultimate Fighter, Michael Chiesa по-рано този месец в UFC 226.

Не само, че той загуби битката си с бившия шампион в леката категория, Antony Pettis със събмишън в първия рунд, но и "Maverick" премина през най-бруталното си сваляне на килограми и въпреки това не успя да влезе в категорията и изгуби 30% от хонорара си.

Явно преживяното е било доста страшничко и Chiesa обяви официално, че се мести в горната категория. Той се е състезавал в полусредната и преди, така че най-вероятно сам знае, че там му е много по-комфортно.
 

"В последните няколко години уменията ми като боец драстично се подобриха, особено през 2018-та, но все още не съм показал всичко. Има още няколко промени, които трябва да се направят - едната е нова, а другата е завръщане към нещо минало. Очевидно новото е, че е време да тествам водите в полусредната категория. Всички от семейството ми и отбора ми се опитваха да ме убедят дълго време да се преместя в горната категория. В половината от тренировъчните си лагери се притеснявах за килограмите. Чувствах се като сянка на това това, което мога да бъда в тренировките и не се радвах толкова на това, което обичам най-много на света. При последното сваляне наказах тялото си много - това беше едно от най-страшните преживявания в живота ми и въпреки това не постигнах целта си. Не искам да изпитвам подобно нещо никога повече.

Нещото от миналото е, че ще се върна към това да бъда себе си. Не съм от тези, коиот говорят глупости, раздуват двубои - далеч съм от тази мода в спорта. Не съм такъв, но си позволих да се подлъжа към това, което явно в момента е нормално в ММА. Сега обаче отново съм човекът, койтоо спречели Ultimate Fighter, когато нанизвах победи в UFC. Отново съм скромен и земен. Такъв ме е възпитал баща ми. Никога няма да се променя и да се правя на такъв, какъвто не съм."

Откакто направи дебюта си в Октагона през 2012-та с победа със събмишън над Al Iaquinta, Chiesa има статиситка 6-4 в една от най-опасните категории в спорта. Той има пет победи със събмишън в леката категория, а има и 5 бонуса за атрактивно представяне.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес