Зареждане

Мениджърът на Хабиб за данъците: Може да се случи на всеки!

Мениджърът на Хабиб за данъците: Може да се случи на всеки!
Публикувано на: Август 17, 2024 в 14:00 ч
Ризван Магомедов, мениджър на Хабиб Нурмагомедов, сподели подробности от историята за данъчната проверка срещу дагестанеца. 

Припомняме, че на 1 юли 2024 г. стана известно, че Федералната данъчна служба (FTS) запорира сметките на Нурмагомедов поради дългове. Властите затвориха няколко негови компании, като причината беше невярна информация в официални документи.

Хабиб беше даден на съд и му забраниха да напуска страната, защото дължеше данъци на стойност над 300 милиона рубли. Преди няколко дни Хабиб е покрил всички задължения към данъчните и е олекнал с над 3 милиона долара.

Сега Магомедов реши да коментира историята и сподели, че може да се случи на всеки.

„Наистина беше проведено разследване срещу Хабиб Нурмагомедов. През цялото това време проведохме конструктивна работа с Федералната данъчна служба. Предоставихме цялата необходима документация по предписания начин, с жалба до по-висок данъчен орган, който провери всичко и прие нашите аргументи.

Имахме труден въпрос от гледна точка на тълкуването на правните норми относно данъците в размер на около 26 милиона рубли. Адвокатите бяха на едно мнение, а данъчните бяха на друго. Но благодарение на конструктивната работа и след проверка от по-горестоящ данъчен орган ние изплатихме сумата с всички неустойки по предвидения ред.

Никога не е ставало въпрос за неплащане или избягване на данъци. Търпеливо изчакахме решението на данъчните, за да изплатим най-накрая изискуемата по закон сума. Ситуацията е стандартна, която може да се случи на всеки гражданин. Но, за съжаление, историята се раздуха до големи размери“, каза Магомедов, цитиран от телевизия „Мач“.

Нурмагомедов се оттегли от ММА през 2020 година и оттогава стартира различни бизнеси.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес