Зареждане

Маурисио Руа се оттеглил от ММА

Маурисио Руа се оттеглил от ММА
Публикувано на: Януари 6, 2021 в 09:57 ч
Маурисио "Shogn" Руа официално е прекратил кариерата си в ММА. Поне така твърди Дейна Уайт.

След като Руа загуби от Пол Крейг в UFC 255, мнозина очакваха това да бъде последната битка на бразилеца, но така и не видяхме официално оттегляне.

По време на интервю за ESPN+ обаче Уайт намекна за подобно нещо.



Ако е истина - то няма да е изненада. След загубата си от Крейг, Руа сподели че е имал проблем с много травми по време на подготовката за битката. Той сподели и че иска да прекара повече време със семейството си.

"Искам да благодаря на всички ви за невероятната подкрепа както винаги. Благодарен съм, че можех да правя това вече 18 години и вие ми давата страхотна мотивация. Сега ще си почина със семейството си и ще се замисля за кариерата си. Знам че мисията ми в спорта е далеч отвъд Октагона. Благодаря ви," сподели Руа малко след загубата си.

В кариерата си Руа се е бил в PRIDE, а в UFC е бивш шампион от полутежката категория. Бразилецът нокаутира Лиото Мачида в UFC 113, за да вземе титлата, но я загуби при първата си защита от Jon Jones.

Руа заслужава място в Залата на славата на UFC, имайки победи над имена като Алистар Овърийм, Лиото Мачида, Чък Лидел, Марк Колман и Антонио Роджерио Ногейра.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес