Зареждане

Масвидал готов да се бие с Едуардс, но смята че Усман ще победи

Масвидал готов да се бие с Едуардс, но смята че Усман ще победи
Публикувано на: Август 17, 2022 в 07:20 ч
Хорхе Масвидал е все още готов да се изправи срещу Леон Едуардс, но се съмнява, че титлата ще е заложена когато двамата се срещнат.

Враждата между двамата бойци е още от 2019-та, когато Масвидал и Едуардс се спречкаха зад кулисите в UFC London. Тогава Масвидал му раздаде няколко шамара.

Те така и не успя да изгладят взаимоотношенията си в Октагона, а Едуардс този уикенд ще излезе срещу шампиона Камару Усман за титлата в полусредната категория.


Колкото и да му се иска на Масвидал да вземе шампионския пояс след победа над Едуардс, това едва ли ще стане точно така.

"Не мисля, че Едуардс ще победи в битката срещу Усман," сподели Масвидал. "Това е бой - всичко може да стане. Няма 100% гаранция в победата в този спорт. Няма значение дали си непобеден. Всичко е въпрос на време. Мисля, че Усман би победил повече пъти, отколкото Едуардс, ако двамата се биеха 5 поредни пъти."

Масвидал счита Усман за по-добрия боец - все пак шампионът има умопомрачаваща игра на земя.

И макар да не отрича възможна победа за Едуардс, Масвидал е убеден, че Усман ще си защити титлата.

"Мисля, че Усман е по-завършен боец, а ключово в този двубой ще е борбата. В стойка Леон е малко по-добър, но борбата на Усман ще е фактор. Мисля, че Усман ще спечели."

Независимо от изхода в битката, Масвидал е готов да се изправи срещу Едуардс.

"Мисля, че съм по-бърз от него. По умен съм от него. Имам и повече сила. Били сме се с много общи опоненти и той не е успявал да направи нищо - стига до съдийско решение. А след битка с мен същите ги изнасяха на носилка.

Не се притеснявам от страйкъри. Но тези борци... тези, където се борят от 7-годишни - те могат да ме изкарат от зоната ми на комфорт, да ме проснат по гръб и да не ми позволят да използвам моите силни оръжия. С тях бих имал проблеми. Леон обаче не е такъв. Той няма такава борба и издръжливост."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес