Зареждане

Марвин Ветори надигра Роман Долидзе в здрава битка

Марвин Ветори надигра Роман Долидзе в здрава битка
Публикувано на: Март 18, 2023 в 23:31 ч
Марвин Ветори изкова трудна победа над Роман Долидзе.

Двамата бойци се изправиха един срещу друг в бой от средна категория. Битката им беше първа от главната карта на UFC 286, което се провежда в момента в Лондон. Долидзе влезе мотивиран в битката, която щеше да го приближи до титлата в категорията.

Той обаче не показа добра стратегия и желание за победа. В първия рунд Ветори започна с лоу кикове. Марвин беше по-активният боец и не спираше да пресира. Долидзе от своя страна беше доста пасивен и изчакваше грешка на Ветори, за да вкара тежките си бомби.

В края на рунда Долидзе постигна своето и разтресе Ветори, но Марвин не даде задна. Във втория рунд Марвин беше по-добър. Долидзе не разчиташе на лоу кикове, докато Ветори не спираше да го обработва с такива. Марвин точкуваше и беше с една идея по-добър.

В третия рунд двамата си размениха серия от тежки крошета, но нито един от двамата не отстъпи. Ветори продължи да наказва Роман с лоу кикове, а тяхното отражение беше видимо на водещия му крак. Долидзе се отличи с няколко добри бомби, но и Ветори вкара такива.

Като цяло интересна и здрава битка, в която Марвин просто имаше по-добрата стратегия. Битката стигна до решение, което е единодушно в полза на италианеца - (29–28, 29–28, 30–27). С тази победа Ветори се връща към победите.

Долидзе от своя страна губи за втори път в UFC и се разделя със серия от 4 поредни победи. Той все още не е узрял за върха в категорията.












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес