Зареждане

Махмуд Мурадов: Истинските мъже в Европа изчезват

Махмуд Мурадов: Истинските мъже в Европа изчезват
Публикувано на: Август 14, 2022 в 06:00 ч
Преди Иржи Прохазка да се присъедини към UFC, Махмуд Мурадов (25-7) беше най-видният представител на Чехия в UFC.

Узбекският боец стартира в UFC с три поредни победи, получи два бонуса и завъртя основната си социална мрежа до почти два милиона абонати. Мурадов излизаше с 2 флага - на родния Узбекистан и Чехия, където живее 11 години, изявява се като боец и създава семейство.

Чехия - страната, в която се премести на 19 години, стана спортист, срещна майката на детето си, живя 11 години и чийто флаг издигна в UFC - отначало напълно отказа да му даде разрешение за пребиваване, и наскоро напълно го лиши от виза.

Махмуд вече не може да влезе в Европа и споделя, че Чехия не го уважава и той повече няма да вдигне нейния флаг.

„Издигах две знамена, сега едно на Узбекистан. Защото в Чешката република все още нямам разрешение за пребиваване. Тази държава не ме уважава. Вече пета година чакам документите, но не ми дават. Не знам по какви причини. Плащам доста големи данъци всеки месец и всяка година. 

Реших следното, ако страната не ме уважава, тогава защо ще вдигам знамето й ? Чехия е голяма - 10 милиона. Живея с тези мисли през последната година. Вече съм уморен от това. Даваш всичко от себе си, помагаш, а те постъпват така. 

„Ще се бия в Абу Даби на 22 октомври. Те отмениха битката ми във Франция, защото нямам виза за Европа. Чехия я отмени за мен. Дори не знам защо. Казват, че съм опасен за републиката и обществото. Не разбирам откъде са го взели. 

Трябваше да напусна Чехия, където живях единадесет години. Не съм нарушил нищо, нито закон, нищо. Нищичко. Но какво мога да направя? Това е живота. Тук, в Европа, виждаме, че нормалните мъже изчезват. Те самите го искат, жените.  

Един нормален мъж, дори и да отиде на вечеря, ще плати за момичето. Тук няма такова нещо. Тук можете да срещнете такъв, че той става - и момичето плаща. Или всеки си плаща. Мисля, че ако отидеш някъде, трябва да се грижиш за момичето, дори и да не ти е гадже, а просто приятелка. 

Не е необходимо да отваряте и затваряте вратата от колата. Момичето тук в Европа е начело, последната дума е нейна, за съжаление.“, каза Мурадов пред Sport.cz.

Мурадов ще се бие на UFC 280 с Кайо Борало.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес