Зареждане

Леон Едуардс: Този хай кик е техника от Бог

Леон Едуардс: Този хай кик е техника от Бог
Публикувано на: Август 25, 2022 в 14:00 ч
Миналия уикенд Леон Едуардс осъществи един от най-големите обрати в историята на UFC. 

"Роки" отстъпваше с 1-3 в рундовете, нямаше почти никакво време и изглеждаше психически разбит от загубата, която се очертаваше. Едуардс имаше само един печеливш ход, който беше нокаута. В последните секунди той успя да вкара хай кик от нищото и спечели с нокаут.

В този момент е поразително колко нелогично се получи. Нямаше усещане за ключов обрат във въздуха. Едуардс не влезе смело в атака, не взимаше рунда. Самият Усман не е направил еднозначно груба грешка, не е направил нищо лошо. 

Единственото нещо, на което си струва да се обърне внимание, е как Хърб Дийн помогна на Леон. Реферът реши да го издърпа от хватката на Усман в клинча и да върне бойците обратно в центъра на клетката. Ако Дийн не се беше намесил, то може би щяха да стоят на мрежата до гонга. 

Също така е удивително, че ритникът всъщност беше единственият шанс за нокаут на Леон. Той не се слави с нокаутираща сила в ръцете. В крайна сметка Леон успя, а останалото е история. Той прекрати една от най-големите победни серии в историята на UFC. 

Наскоро британецът се появи в шоуто The MMA Hour на Ариел Хелуани и разказа подробно за страхотния удар. 

Честно казано, не усетих силата на удара. Дори не разбрах какво донесе хайкикът. Едва когато кракът се върна, го видях да пада и си помислих: „О, не, хванах те, момче. Хванах те." 

Исках да изтичам и да го довърша, но видях, че очите му се обърнаха назад. И тогава Хърб излетя. Много е трудно да се опишат чувствата в този момент.

Спомням си, че опитах фалшив, пробен хай кик по време на битката, за да видя реакцията му. Той не реагира и разбрах, че е скован. Пробвал съм този хай кик милион пъти.

Това е толкова перфектна техника, че не можете да я разчетете. Тази техника е дадена от Бог. Тази сутрин се събудих и опипах колана, за да се уверя, че всичко е истина.

Трябва да поставим Бог на първо място. Вярвайте в себе си, в мечтите си. Работете здраво. Но най-важното е да поставим Бог на първо място. Когато поставиш Бог на първо място, всичко започва да се получава.“

Ще успее ли Едуардс да властва в категорията ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес