Зареждане

Леон Едуардс победи безличен Камару Усман и защити златото

Леон Едуардс победи безличен Камару Усман и защити златото
Публикувано на: Март 19, 2023 в 01:53 ч
Леон Едуардс защити титлата си в полусредна категория.

"Роки" зарадва родните си фенове в Лондон с нова победа над Камару Усман. Двамата оглавиха събитието UFC 286, което се проведе преди малко в Лондон, Великобритания. Леон успя да неутрализира "Нигерийският кошмар", който се представи доста слабо.

В първия рунд Едуардс точкуваше, докато Камару дебнеше за събаряне. Леон му вкарваше лоу кикове и му наруши баланса с тежък ритник в тялото. Леон беше по-добър в този рунд, а Усман нямаше идея в играта.

Във втория рунд Усман пресира, а Леон го разклати с коляно. Камару се възстанови и разклати Леон с дясно кроше. Усман свали Леон на земята и вкара повече удари в този рунд.

В третия рунд Усман отбеляза събаряне и контролираше нещата. Леон се хвана за мрежата, за да се спаси от ново събаряне. Това ядоса Хърб Дийн, който отне точка от актива на Едуардс. Леон смазваше Усман с лоу кикове и вече му беше вкарал над 40 лоу кика.

В последните два рунда видяхме много от същото. Усман не спря да пресира и натискаше за събаряние, но защитата на Леон беше на друго ниво. Едуардс продължи да го точкува и да вкарва лоу кикове. Леон вкара много повече значителни удари в битката.

Като цяло Усман вървеше напред в цялата среща и търсеше събаряне, но беше неутрализиран. Едуардс показа страхотна защита от събаряние и в същото време се отличи с повече и по-добри удари.
 
Срещата стигна до решение, а съдиите дадоха решение на мнозинството в полза на Едуардс -  (48–46, 48–46, 47–47). С тази победа Леон вече има 2 победи над Камару Усман, който има 1 победа над Едуардс, но от 2015 година.

Едуардс навлезе в серия от 11 поредни победи. Усман от своя страна сподели, че е направил достатъчно, за да победи. Той навлиза в серия от 2 поредни загуби за първи път в кариерата си.

Усман сподели, че няма да се пенсионира, въпреки че е на 35 години. Камару предупреди Едуардс, че ще се видят отново.












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес