Зареждане

Крис Уайдман победи Омари Ахмедов с решение

Крис Уайдман победи Омари Ахмедов с решение
Публикувано на: Август 9, 2020 в 05:57 ч
Бившият шампион в средна категория Крис Уайдман сподели октагона с Омари Ахмедов в подглавната среща на UFC Fight Night 174, което се проведе във Вегас. Битката между двамата стигна до съдийско решение, което беше единодушно в полза на Уайдман - (29-27, 29-27, 29-28). В първия рунд Крис успя да наложи волята си като скъсяваше дистанцията и пренасяше битката на земя. Уайдман доминираше над Ахмедов и му вкарваше удари на земята. Имаше няколко размени на удари в стойка, но по-голямата част от боя беше на земя.

Във втория рунд Омари успя да се противопостави на Уайдман и го наказа с някои добри попадения. Ахмедов отбеляза събаряния и вкара граунд енд паунд на Уайдман. Този рунд беше далеч по-равностоен от първия и според мнозина Ахмедов го спечели. В третия рунд повечето от боя се проведе на земя, където бившия шампион доминираше и опита да събмитне своя съперник, но не успя. Уайдман не позволи на Ахмедов да се изправи и го точкуваше с попадения. Крис успя да запише над 7 минути контрол в битката и грабна съдийското решение.

С тази победа Уайдман прекъсва серия от 2 поредни загуби с нокаут. Той печели за първи път от 3 години и вече може да си поеме глътка въздух. Омари от своя страна губи серията си от 5 поредни победи и едва ли някога ще получи нов такъв шанс да изгрее в UFC.


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес