Зареждане

Кой е Абусупян Магомедов, който ще се бие със Стрикланд ?

Кой е Абусупян Магомедов, който ще се бие със Стрикланд ?
Публикувано на: Юни 29, 2023 в 02:00 ч
Роденият в Дагестан Абусупян Магомедов, представляващ Германия, ще участва в UFC Vegas 76, което ще се проведе този уикенд.

Магомедов ще стане участник в главната битка, въпреки че за него това е едва втората битка в най-голямата ММА промоция на света. В същото време Магомедов веднага получава битка с Шон Стрикланд, който се намира на 7-ма позиция в ранглистата.

Абусупян е сравнително непознато име, а евентуална победа ще бъде огромен скок за него. Това е огромен напредък за Магомедов, но руско-германският боец наистина има голям потенциал. Още в дебютната си битка в UFC, Абусупян се справи с Дъстин Столцфус, нокаутирайки го за 19 секунди.

Какво трябва да знаем за Абусупян Магомедов, преди да влезе в класирането на UFC ?

Aбус се е занимавал с борба като дете, а през 2005 г. родителите му емигрират в Германия, където започва да тренира смесени бойни изкуства. По-късно самият бъдещ боец на UFC се установява със семейството си в Германия, отглежда четири деца със съпругата си и дори знае шест езика.

На 20-годишна възраст Магомедов започва кариерата си и първо се бие в местните лиги с различна степен на успех. Той стана по-известен на широката публика едва след като се премести в PFL.

Там Абус имаше силен старт в плейофите, отбелязвайки няколко нокаута, но на финала на турнира самият той беше нокаутиран от Луис Тейлър още на 33-ата секунда, пропускайки възможността да спечели титлата.

До договора с UFC се стигна след почти три години, през които Магомедов имаше само две битки - в EMC и KSW. През 2021 г. Абусупян подписа договор с UFC, но трябваше да чака дълго за дебюта си.

Първо, самият Магомедов отпадна поради контузия преди битката с Джералд Мершарт, а битката с Алиасхаб Хизриев се провали поради проблеми с визата. Неговата дебютна битка със Столцфус се проведе през септември 2022 година в Париж.

Магомедов нокаутира Столцфус за 19 секунди и спечели бонус. Що се отнася до уменията на Абусупян Магомедов, той набляга повече на ударната техника. Казва, че така е по-интересно за феновете. Антропометрията му позволява да използва точно такъв стил.

Размахът на ръцете на Абус, по собствените му думи, е 214 сантиметра, което не е често срещано дори в тежка категория. За средната дивизия това са напълно аномални стойности. Такива данни позволяват на Магомедов да вкарва удари по всеки противник от разстояние с ръце и крака.

Въпреки факта, че Магомедов живее в Германия от много дълго време, той все още не е придобил местно гражданство. През 2015 г. Абусупян стана участник в неприятен инцидент. На първенство по борба той се сбива с българин, което води до съдебен процес.

Сега Магомедов трябва да изкара 10 години без глоби и нарушения, за да получи гражданство. След тази процедура Абус иска да се върне да живее в Дагестан. Включително и заради данъците, които са 13% в Русия срещу 45% в Германия.

В битката със Стрикланд Абусупян трябва да се представи силно и това ще помогне на дагестанеца да се популяризира и бързо да се доближи до топ 5 на класирането. След това може и да стигне до битка за титлата с Израел Адесаня.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес