Зареждане

Khabib Nurmagomedov е наясно какво може да му причини славата

Khabib Nurmagomedov е наясно какво може да му причини славата
Публикувано на: Април 13, 2018 в 09:31 ч

Новият шампион в лека категория Khabib Nurmagomedov показа, че е напълно наясно с ефекта, който може да има славата върху него.

От известно време насам изглеждаше, че Khabib Nurmagomedov заслужава да притежава UFC титла. Още преди 3-4 години хората усетиха неговото величие, но разни контузии и заболявания му попречиха да се издигне по-бързо до върха в динамичната категория.

Все пак дагестанецът успя да се добере до титлата и въпреки че пътят, който се наложи да извърви, беше дълъг, постиженията му и начинът, по който доминира своите опоненти, въобще не е са за подценяване.

Той се очаква тепърва да се издига в класациите на UFC, но това не е единственото нещо, за което той ще трябва да се притеснява.

В наскорошно интервю той сподели колко е важно човек да държи съзнанието си чисто и главата бистра, тъй като поясът и славата биха могли да го променят драстично.

"Притеснявам се за този пояс. Понякога си мисля 'Ти си UFC шампион. Сериозно е.' Но малко се плаша. Не искам да се променям. Искам да съм същият Khabib, какъвто бях преди титлата. Не става въпрос за мен, а за хората около мен."

"С пояса идва и вниманието, парите. Става някаква лудница. Не искам титлата да ме променя. Искам да продължавам да бъде съсредоточен. Следващият месец идва Рамадан. След празниците искам да започна да тренирам и по-късно тази година да защитавам шампионската си позиция."

Понякога напрежението от славата може да смачка човек, но изглежда психиката на Khabib е доста стабилна за момента. Приятно е да видим, че все пак има и осъзнати бойци в цялата суматоха, която е обгърнала спорта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес