Зареждане

Кейн Веласкес пледира невинен в опита за убийство на педофила

Кейн Веласкес пледира невинен в опита за убийство на педофила
Публикувано на: Август 6, 2022 в 11:00 ч
Кейн Веласкес пледира невинен по обвинението в опит за убийство и други обвинения във връзка с инцидента със стрелба на 28 февруари. Бившият шампион на UFC в тежка категория се яви в съда на окръг Санта Клара, за да се признае за невинен. 

Предварителното изслушване вече е насрочено за 26 септември. Веласкес е изправен пред общо 10 обвинения, вариращи от опит за убийство, нападение с огнестрелно оръжие, нападение със смъртоносно оръжие, носене на заредено огнестрелно оръжие с намерение да извърши престъпление и други. 

Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, Веласкес потенциално може да получи максимална присъда от 20 години до доживотен затвор. 

Веласкес, на 39 години, е обвинен във високоскоростно преследване с Хари Гуларте, мъжът, обвинен в малтретиране на негов близък роднина - четиригодишно дете, което е идентифицирано като син на Веласкес. 

Твърди се, че по време на преследването Веласкес е стрелял с пистолет с калибър .40 по кола, превозваща Гуларте, майка му, както и доведеният му баща. Пол Бендер, последният от които е бил уцелен два пъти от стрелбата, което е довело до наранявания, но без опасност за живота. 

Полицията в Санта Клара обвинява Гуларте-младши в „неуместно“ докосване на четиригодишното дете по „многократни поводи“, произтичащо от първоначалното обаждане от 23 февруари. 

Оттогава Гуларте се призна за невинен по обвиненията срещу него и беше освободен под гаранция, като съдът му е насрочен за 20 септември. Веласкес 3 пъти получи отказ за пускане под гаранция. 

Президентът на UFC Дейна Уайт, бившият шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов и Яир Родригес са сред многото, които написаха писма за подкрепа в опит да помогнат на Веласкес да излезе под гаранция.0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес