Зареждане

Келвин Кейтър доминира над Гига Чикадзе в Лас Вегас

Келвин Кейтър доминира над Гига Чикадзе в Лас Вегас
Публикувано на: Януари 16, 2022 в 06:13 ч
Малцина бяха тези, които даваха шанс за победа на Келвин Кейтър в битката с Гига Чикадзе. Двамата оглавиха първата галавечер на UFC за 2022 година, която се проведе в Лас Вегас. Битката им в категория перо беше много интресна и видя всичките 5 рунда.

В началото Чикадзе вкарваше доста ритници, но се подхлъзна и така Кейтър пренесе битката на земята и му взе гърба. Келвин доминира на земята и си печелеше ценни точки в очите на съдиите. Във втория рунд двамата започнаха да си вкарват попадения в стойка и Кейтър пресираше Чикадзе.

Гига вкара тежки попадения, а Кейтър му го върна с лакти и в края на рунда отбеляза още едно събаряне. Така Кейтър си спечели още един рунд. В третия рунд Кейтър продължи да натиска и принуди Чикадзе да прави грешки и да поема тежки крошета.

Чикадзе опитваше да отговори на Кейтър, но вече беше доста изморен и битката лека полека му се изплъзваше. В четвъртия рунд Кейтър размаза физиономията на Чикадзе със здрави лакти. Гига започна да кърви и нещата не излеждаха добре за него.

Кейтър го нарани в този рунд, но Чикадзе оцеля до края на сирената. В последния рунд наказателната акция на Кейтър продължи. Чикадзе опитваше да отвръща, но Келвин просто беше на друго ниво.

Така битката им стигна до съдийско решение и съдиите бяха единодушни в победата за Кейтър - (50–45, 50–45, 50–44). Битката беше избрана за бой на вечерта и двамата спечелиха по 50 000 долара.

С тази победа Кейтър се връща към успехите и губи само от Макс Холоуей в последните си 4 битки за UFC. Чикадзе от своя страна се разделя със серия от 9 поредни победи и за първи път губи в UFC. Той се отдалечи от мечтания шанс за титлата.










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес