Зареждане

Кайо Борало победи Джаред Кенъниър с решение след страхотна битка

Кайо Борало победи Джаред Кенъниър с решение след страхотна битка
Публикувано на: Август 25, 2024 в 08:24 ч
Кайо Борало победи Джаред Кенъниър. Двамата бойци оглавиха събитието UFC Vegas 96, което се проведе в института на UFC в Лас Вегас.

Битката между двамата беше в средна категория и продължи всичките 25 минути. За Борало срещата беше от голямо значение, защото щеше да го вкара в топ 5 на категорията. Кенъниър също се надяваше на победа, която да го върне в играта за титлата, но за негово съжаление Борало се оказа по-добрият.

В първия рунд двамата залагаха на джабове и лоу кикове. Борало успя да нарани Кенъниър със своите лоу кикове и Джаред дори падна на земята след един от тях. Имаме бъркане в окото от Кайо, което доведе до 50-секундно спиране на битката. И двамата играеха спокойно и не бързаха да поемат рискове. В края на рунда Джаред вкара две тежки крошета на бразилеца.

Във втория рунд Кенъниър беше по-активен и пресираше. Той успя да разклати Борало, който бързо се съвзе. Нова порция от лоу кикове от страна на бразилеца и като цяло равностоен рунд. В третия рунд Джаред отново наруши баланса на Кайо с ударите си. По всичко изгледаше, че Джаред намери своя ритъм и играеше все по-уверено.

В последната минута Борало вдигна оборотите и вкара тежки попадения, които разклатиха американеца. Кайо търсеше нокаута, но Кенъниър оцеля до края на рунда. В четвъртия рунд Джаред се беше възстановил след почивката и отговори на Борало с джабове. От това Борало имаше аркада под окото, от която започна да тече кръв.

Рунда протече изцяло в стойка, като и двамата се точкуваха с джабове и лоу кикове. По време на почивката от щаба на бразилеца му казаха, че може би води с 3:1 или битката е 2:2, така че трябва да е по-агресивен в последния рунд. Коментаторите вярваха, че битката е 2:2 след изиграните 4 рунда.

Петия рунд изглеждаше равностойно, докато Кайо не прати Кенъниър в тежък нокдаун. Борало се нахвърли на американеца с граунд енд паунд, но Джаред някак си успя да оцелее. Кайо го заключи със захват за предаване, но Кенъниър успя да оцелее и през това. Така срещата стигна до решение, което беше в полза на бразилеца - (49–45, 49–45, 48–46).

Това е 16-та поредна победа за Борало в ММА и 7-ма в UFC. Той си пожела шанс за титлата в дивизията. Джаред навлезе в серия от 2 поредни загуби.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес