Зареждане

Карл Роберсън може да получи 10-годишна присъда

Карл Роберсън може да получи 10-годишна присъда
Публикувано на: Април 20, 2023 в 10:00 ч
Няма съмнение, че UFC е върхът на смесените бойни изкуства.

Всеки млад боец мечтае да стане част от най-голямата ММА промоция на планетата. Дейна Уайт успя да изгради толкова мощна организация, че всички конкуренти бяха изоставени далеч назад. Но има и недостатъци в UFC. Например, те плащат твърде малко на бойците, които нямат статута на звезди.

Дори няколко прилични години в промоцията понякога не дават финансово благополучие на бойците. Последен пример за този факт е Карл Роберсън. Талантливият американски спортист се би в UFC от 2017 до 2022 година.

Робърсън вървеше с положителна разлика в победите и загубите, но след това започна рязък спад. "Baby K" загуби 4 поредни битки и всеки път губеше предсрочно. Не е изненадващо, че през 2022 г. договорът на Робърсън беше прекратен.

Към днешна дата Карл е зад решетките.

Спортистът не спести пари от кариерата си и реши да прави пари нелегално. Според полицията 32-годишният боец, заедно със съучастник, са извършили взломна кражба. Двамата задигнали бижута на стойност над 200 хиляди долара, но бяха записани от видеокамери.

При обиска на Роберсън са открити повреден пистолет, наркотични вещества, както и вещи, сочещи участие в взлома. Сега боецът е заплашен от присъда до 10 години затвор. В социалните мрежи феновете съжаляват за тази съдба на Робърсън, но отбелязват, че UFC също носи косвена вина.

Ако там на Карл са му плащали значително повече, едва ли щеше да извърши такова престъпление.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес