Зареждане

Камару Усман излиза срещу Хамзат Чимаев UFC 294

Камару Усман излиза срещу Хамзат Чимаев UFC 294
Публикувано на: Октомври 11, 2023 в 23:44 ч
След като бе потвърдено, че някогашният претендент за титлата в средна категория Пауло Коста ще се оттегли от двубоя си с Хамзат Чимаев на UFC 294 следващия уикенд, последният все пак ще остане в събитието - сега ще се изправи срещу бившия неоспорим шампион в полусредна категория Камару Усман. 

Появявайки се на живо в официалния си акаунт в Instagram, главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт потвърди новата планирана двойка между набиращия скорост Чимаев и бившия безспорен носител на титлата в полусредна категория Камару Усман - като двойката ще се състезава в съпътстващ сблъсък в средна категория.

Извън октагона, откакто оглави UFC 286 през март в Лондон, бившият неоспорим шампион в полусредна категория Усман наскоро претърпя загуба в двубой за титлата от действащия носител на титлата в полусредна категория Леон Едуардс в реванш и последвал мач.

Отличаващ се с впечатляващ професионален рекорд от 12-0, Чимаев, настоящ номер четири в ранглистата на претендентите в полусредна категория, е извън битките, откакто през септември миналата година стана съотборник в UFC 279, подчинявайки Кевин Холанд с победа в първия рунд с удушаване. 

Главната битка на UFC 294 през следващия уикенд също стана жертва на мащабна промяна през нощта, като безспорният шампион в лека категория, Ислам Махачев, видя, че планираният реванш с бившия носител на титлата, Чарлз Оливейра, отпада.

С неприятна рана над веждата, Оливейра сега е заменен от безспорния носител на златото в категория перо и крал на килограмите, Александър Волкановски който се изправя срещу Махачев в реванш за титлата през следващия уикенд в Абу Даби, ОАЕ .

Кой ще победи на UFC 294: Хамзат Чимаев или Камару Усман?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес