Зареждане

Калоян Колев преди MAX FIGHT 53: Ще оставя душата си на ринга

Калоян Колев преди MAX FIGHT 53: Ще оставя душата си на ринга
Публикувано на: Април 4, 2023 в 17:49 ч
Калоян Колев се завръща на ринга пред родна публика в главното събитие на MAX FIGHT 53, което ще се проведе този четвъртък в столичната зала "Арена София" (бивша Арена Армеец).

Последното излизане на Колев бе преди около година, когато защити успешно шампионския си пояс в MAX FIGHT 50.

На 6-ти април обаче го очаква ново изпитание, за което той се готви усилено.

"Подготовката ми протече много добре. Много съм благодарен на момчетата, които ми помагаха - на Джеки за стойката и на Велко за кондицията. Мисля, че съм по-добре подготвен, от когато тренирах за двубоя си в САЩ," сподели Колев за MMA.BG.

Вижте също: MMA.BG Live #12 - Пътят към UFC

През октомври, 2021-ва, Калоян записа участие в Dana White Contender Series, но пътят му към UFC бе пресечен от Армен Петросян, който оттогава насам има 3 битки в организацията с 2 победи. Мотивацията на българския боец оттогава обаче е още по-голяма.

 
"Това беше добър шанс за мен. Жалко че го изтървах и се надявам да не е за последно.

Старая се да надграждам себе си и да променям играта, но както знаете в България нещата се случват доста по-бавно и ако не стане за мен ще направя така, че поне синът ми да постигне това което аз не успях."

Първоначално Калоян трябваше да се изправи срещу коравия полски ветеран Пьотр Корнел, който обаче се контузи и седмица преди битката бе заменен от бразилеца Маркос Конрадо Джуниър. Той също е бил участник в DWCS и сега Колев го очаква изненадващо тежка битка с напълно различен противник.

"Да, противникът ми беше сменен, за което съм щастлив. Ще се получи по-добър мач и по-равностоен. Опонентът ми играе добре както в стойка, така и на земя."


Битката на Колев ще е главна за вечерта и до нея го дели само кантарът в сряда. Събитието започва в 20:00 часа, а българският боен атлет е повече от убеден, че ще даде всичко от себе си за радост на зрителите.

"Всички ще видят, че ще оставя душата си на ринга, а другото е каквото сабя покаже."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес