Зареждане

Какво да очакваме от Valentina Shevchenko и Priscila Cachoeira в UFC Fight Night 125

Какво да очакваме от Valentina Shevchenko и Priscila Cachoeira в UFC Fight Night 125
Публикувано на: Февруари 1, 2018 в 10:29 ч

Състезателките от категория муха на UFC, Valentina Shevchenko и Priscila Cachoeira ще влязат в сблъсък в предстоящото този уикенд UFC Fight Night 125.

Събитието ще се излъчва по спортния канал Mtel Sport 2, където може да следите на живо всички издания на UFC.

Shevchenko с лекота можеше да бъде и шампионка в категория петел, но съдийското решение от срещата ѝ с Amanda Nunes просто не беже в нейна полза. От добрата страна обаче, рускинята неведнъж е споделяла, че в новата категория би ѝ било по-добре, като сега ще има и възможността да го докаже. Що се отнася до Cachoeira, колкото и неизвестна да е на мнозина, тя има интересна история и до момента може да се каже, че не е имала загуби. Трудно е да определим къде се нарежда в класациите, но "Pedrita" има шанс да отбележи най-голямата победа в своята кариера.

Нека разгледаме двете състезателки по-обстойно.

Valentina Shevchenko


Резултат: 14-3
Ключови победи: Holly Holm (UFC on FOX 20), Julianna Pena (UFC on FOX 23), Sarah Kaufman (UFC on FOX 17)
Ключови загуби: Amanda Nunes (UFC 215, UFC 196)
Преимущества: Shevchenko притежава навярно най-добрата техника от всички ММА състезателки. Умее да контрира ударите на своите противници и има десетилетия муайтай опит. Shevchenko също притежава и много добри умения на земя.

Опонентката ѝ е млада, агресивна и във форма. Тази комбинация носи на Cachoeira безспорни успехи на регионално ниво, но не са непознати на Shevchenko, която ако се довери на традиционните си удари и ритници, навярно ще се окаже с вдигната ръка накрая на срещата.

А усети ли затруднения в стойка Shevchenko, тя ще може да приложи своите умения на земя, особено ако опонентката ѝ е по-настъпателна. Изключителен способ за укротяване на по-диви противници.

Priscila Cachoeira


Резултат: 8-0
Ключови победи: Amanda Torres (7-4), Karoline Martins (4-1)
Ключови загуби: Няма
Преимущества: Cachoeira дължи половината от победите си на нокаути и се бие доста предвидимо. Бразилката не разполага с най-изчистените удари, но определено има потенциал.

Cachoeira със сигурност не би могла да бие по точки Shevchenko в кикбоксов двубой, но навярно може да направи достатъчно толкова, че да грабне съдиите.

Откровено погледнато, Cachoeira едва ли би могла да нокаутира Shevchenko, особено след като Amanda Nunes се провали два пъти, но все пак има възможност да спечели няколко рунда. Shevchenko често тръгва по-бавно, така че ако Cachoeira се възползва от това и я натисне в началото на срещата, навярно би имала шанс.

В общи линии, очакваме Shevchenko да спечели двубоя.

Shevchenko е редно с тази среща да си спечели възможност да се бие за титлата, но от друга страна, какво всъщност доказва един двубой срещу новак в UFC. Ако не друго, поне ще затвърди позицията си в категорията. Представи ли се добре, Shevchenko би могла да си спечели среща с Nicco Montano, срещу която отново би била фаворит.

Претърпи ли загуба обаче, има вероятност да отпадне съвсем от надпреварата за титлата.

Заговорим ли за Cachoeira, от UFC очевидно имат големи надежди за нея. Първоначално трябваше да се изправи срещу 2-рата в категорията Lauren Murphy, но в крайна сметка ще се бие срещу първата в категория петел. Без значение от представянето, от организацията явно са усетили потенциала ѝ и тя сигурно ще продължи да се състезава в Октагона. Победата определено би я изстреляла сериозно към титлата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес