Зареждане

Какво да очакваме от Glover Teixeira и Misha Cirkunov в UFC on FOX 26

Какво да очакваме от Glover Teixeira и Misha Cirkunov в UFC on FOX 26
Публикувано на: Декември 12, 2017 в 18:00 ч
 
 Двамата бойци ще се изправят в двубой в полутежка категория по време на UFC on FOX 26 на 16-ти декември.
 
Събитието ще се излъчва по спортния канал Mtel Sport 2, където може да следите на живо всички издания на UFC.
38-годишният бразилец Glover Teixeira търпи две загуби чрез нокаут за последните си три двубоя, което го поставя в сложна ситуация. Междувременно, Cirkunov беше един от най-обещаващите бойци в категорията, докато успехите му не бяха прекъснати от тежките удари на Volkan Oezdemir преди шест месеца. Сега той отново ще се опита да се добере до титлата.
 
През годините Glover Teixeira (26-6) бележи победи над Ryan Bader, Rashad Evans, Ovince St. Preux и Quinton Jackson, като сред най-ключовите му загуби се нареждат тези от Jon Jones, Alexander Gustafsson, Anthony Johnson и Phil Davis. Teixeira е известен като агресивен боец с изключително опасен десен удар. 15 от победите си постига чрез нокаут. Бразилецът също е и черен колан по бразилско жиу-житцу.
 
Срещата ще бъде интересна, тъй като и двамата са агресивни бойци. В случая обаче ключова роля ще изиграе защитата на Teixeira, тъй като противникът му навярно ще се опита да го повали.
 
От своя страна, Misha Cirkunov (13-3) бележи победи над Nikita Krylov, Ion Cutelaba и Alex Nicholson, като по-значителна загуба търпи от Volkan Oezdemir. Cirkunov все още има шанс за титлата, въпреки последната си загуба. Той доминира в играта на земя и залага на повалянето на своите опоненти.
 
Cirkunov безспорно удря здраво, а и Teixeira не е толкова издръжлив, колкото преди. Това увеличава шансовете за неочакван нокаут в полза на руснака, но играта на земя все пак си остава най-сигурният му път към победата. Имайки предвид, че Teixeira вкарва десни удари при най-малката заплаха, Cirkunov би могъл да се възползва от това и да контрира своя опонент.
 
При всички положения предстоящата среща ще бъде доста интересна за феновете.
 
За съжаление на Teixeira обаче, дори и да отбележи победа над руснака, за да се добере до двубой за титлата, той ще трявба да направи и допълнителна серия от нокаути.
 
Загуби ли срещата, ще се приближи навярно до оттеглянето си, особено като се имат предвид възрастта му и дългата му кариера.
 
Що се отнася до Cirkunov, победата би го издигнала сред петте най-добри бойци, като ще има и шанс да се изправи срещу Alexander Gustafsson по пътя си към титлата, само с една загуба зад гърба си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес