Зареждане

Къб Суонсън с противоречива победа над Хаким Давуду

Къб Суонсън с противоречива победа над Хаким Давуду
Публикувано на: Август 13, 2023 в 05:59 ч
Къб Суонсън беше изненадан, когато името му беше обявено за победител в битката с Хаким Давуду.

Двамата бойци се биха в подглавната битка на събитието UFC Vegas 78, което се проведе в Лас Вегас. Двубоят в категория перо стигна до решението на съдиите, които отсъдиха единодушно в полза на Суонсън - (29–28, 29–28, 29–28). 

Решението не беше справедливо с оглед на това, което видяхме в клетката от двамата. В началото Къб вкара тежки леви крошета на Давуду, който показа издръжливост. Хаким отвърна с лоу кикове, след което и с попадения в главата.

Давуду успя да разбие носа на Суонсън в първия рунд. Във втория рунд Къб вкара тежки ъперкъти, но Давуду скъси дистанцията и потърси клинча. В този рунд Къб нанесе малко повече щети. Хаким обаче се върна към по-техничния подход в своите удари и определено беше по-ефективен.

В третия рунд Къб успя да запише събаряне и опитваше събмишън, но Хаким продължи да се бори, докато битката не приключи. Така Къб беше обявен за победител с решение - (29–28, 29–28, 29–28).

И докато съдите бяха категорични, че Суонсън печели единодушно, то много фенове не бяха съгласни. От Verdict MMA, които са глобална платформа за съдийство в реално време дадоха победата с разделно решение на Давуду.

Ето как те отсъдиха битката:









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес