Зареждане

Junior dos Santos: Багата е корав и ще направим здрава битка

Junior dos Santos: Багата е корав и ще направим здрава битка
Публикувано на: Май 7, 2018 в 23:38 ч
Източник: mmanews.com
Изпратено от: DoloR
Бившия шампион в тежка категория Junior 'Ciagano' dos Santos беше гост в предаването на Ariel Helwani - Часът на ММА. Той сподели през какво е минал последната година, след като се провали на допинг тест и също каза мнението си за битката срещу Благой Иванов - Багата, която ще се проведе на 14 юли в Boise, Idaho. Вижте какво сподели JDS:

"Изминалата година беше кошмарна за мен, защото, човече, никога не съм си представял, че ще ми се случи нещо такова в кариерата.

Винаги съм играл по правилата и така станах световен шампион и това все още е моята главна цел, отново да стана шампион. Това, което се случи между мен и USADA доста ме натъжи, защото заради замърсени добавки се наложи да премина през Ада. Още от началото си знаех, че има нещо нередно и бях сигурен, че ще разберат истината бързо и ще ме оправдаят. За съжаление, нещата стигнаха до разследване и се забавиха доста. Винаги съм подкрепял USADA и съм играл по правилата - нещата се проточиха и продължиха цели 9 месеца. Боже, това наистина оказа голямо влияние върху моята кариера и върху живота ми, но благодаря на Бог, че те откриха истината и си ми върнаха чистата репутация. Мисля, че истината излезе наяве и всеки разбра, че това се случи заради замърсени добавки, но за съжаление винаги има хора, които говорят негативи и гледат само тях. Върнах си чистата репутация и мисля, че хората, които ме подкрепят също вярват в това. Няма да мога да кажа коя точно беше замърсената добавка, но използват няколко вида добавки от Бразилия.

От 2014 година работя с тези хора в Бразилия и това не се беше случвало. Щом от USADA ми казаха, че съм се провалил на допинг теста, им изпратих 1 добавка, която бях взел от Америка, защото само тя беше различна от другите. В последствие тя се окажа чиста и когато има изпратих добавките от Бразилия, те разбраха, че цели 3 от тях са били замърсени. Количеството забранено вещество, което откриха в тялото ми беше 0.5 или 0.4%, което е прекалено малко и не би могло да ми помогне по никакъв начин. Накрая всичко се изясни и те ми казаха, че съм свободен да продължа кариерата си. Това бяха доста тежки времена за мен и при USADA си виновен, докато не докажеш, че си невинен, което е противно на закона.

Слава на Бог, че моя син е тук с мен и се отдадох на него и така успях да запазя баланса между всичко това, защото ако той не беше тук, сигурно щях да се побъркам от многото мислене. Искам да видя един чист спорт, защото всички знаем, че доста атлети ползват допинг и точно заради това искам чист спорт - за да може да се види кой е истински шампион, а не да има фалшиви шампиони. Toва е може би най-трудният спорт, защото ние тренираме усилено всеки ден по няколко пъти и ни трябват добавки, докато от USADA ни говорят, че трябвало да спазваме диети и не трябва да взимаме добавки.

Що се отнася до битката ми срещу Благой Иванов - не го познавах преди, но сега започнах да го изучавам и имам няколко приятели от American Top Team, които са се били срещу него и ще ми помогнат със съвети. За него разбрах, че е много здрав боец и самбист, но също така има добър страйкинг. Силен е и може да те нокаутира, също е бил световен шампион в две различни организации и определено е добре за UFC, че подписа с добър боец като него.
 
Щастлив съм, защото ще го посрещна в организацията и без съмнение ще бъде здрава битка срещу корав съперник. Гледах няколко негови битки и той определено може да поема удари - здравеняк е."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес