Зареждане

Jedrzejczyk иска да счупи рекорда на Rousey, а след това да качи категорията

Jedrzejczyk иска да счупи рекорда на Rousey, а след това да качи категорията
Публикувано на: Септември 22, 2017 в 14:02 ч

Когато шампионката в категория петел на UFC, Amanda Nunes отпадна от двубоя и в UFC 213 срещу Valentina Shevchenko в самия ден на събитието, шампионката в долната категория сламка, Joanna Jedrzejczyk веднага изяви желание да я замести. Тя бе готова да се бие с разлика от 9 килограма само с часове за подготовка. И макар, че това не се случи, Jedrzejczyk обърна доста погледи към себе си и намекна, че някой ден може да я видим в битка за титлата в горната категория.

Но преди това тя има да свърши нещо друго.
 
"Радвам се, че UFC вкараха нова категория при жените. Сега вече нямам проблем с килограмите, чувствам се страхотно и с лекота влизам в категория. Силна и здрава съм. Мога да се бия в категория сламка, но следващата година може би ще се преместя и в горната категория и ще защитавам двете титли."

Следващата защита на титлата ѝ е на 4-ти ноември в UFC 217 срещу Rose Namajunas. И ако победи, ще изравни рекорда на Ronda ROusey за най-много защити на титлата при жените - 6. Още една отгоре и тя става рекордьорка. Чак след това ще я видим в надпревара за втора титла.
 
"Харесвам Ronda Rousey. С нея сме в добри отношение и както много пъти съм казвала, тя е направила много за този спорт, за UFC и за състезателките.
 
Ще бъде страхотно, ако успея да изравня рекорда на Rousey с победа над Namajunas. Но гледам напред, защото искам да защитя още веднъж титлата си в категория сламка през 2018-та, а после ще видим. Може би ще се кача в горната категория."
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес