Зареждане

Израел Адесаня: UFC не могат да изтрият Франсис Нгану от историята

Израел Адесаня: UFC не могат да изтрият Франсис Нгану от историята
Публикувано на: Август 16, 2024 в 02:00 ч
Израел Адесаня защити приятеля си, бившия шампион на UFC Франсис Нгану. Според Адесаня, UFC няма да може да изтрие Нгану от историята на промоцията. Израел ще се завърне в октагона този уикенд на UFC 305 в Пърт, Австралия. Негов съперник ще бъде настоящият шампион на UFC в средна категория Дрикус Дю Плесис.

По повод поредната битка в октагона, Адесаня говори по различни теми в разговор с журналисти. Организацията изтри спомените на Адесаня с Нгану в рекламни материали, но той не остана безразличен към действията им. Израел смята, че този ход на служителите на UFC е глупав и не трябва да се допуска.

Нгану си тръгна от UFC в началото на 2023 година, след като не пожела да поднови договора си. Той подписа с PFL и направи боксови мачове с Тайсън Фюри и Антъни Джошуа. Всички се присмиваха на Нгану, но той показа, че има успехи и извън UFC. Този негов ход вбеси Дейна Уайт, който и до днес е ядосан, след като трият Нгану от рекламните материали.

Адесаня не е доволен и призова това да спре:

"Франсис не може да бъде изтрит от историята. Това е част от него. Трябва да поправим това. Не ми харесва Не ми харесва, че се опитват да изрежат важна част от историята на организацията. Глупаво е, наистина глупаво, но трябва да го поправим. Ще го оправим. 

Франсис е част от това, което сме постигнали в UFC. Сега той е боец в съперничеща организация и UFC има своите битки, но не можете да изтриете историята. Улиците и интернет никога няма да го забравят. Мисля, че някой ден ще го оправим, но в момента всички са напрегнати. 

UFC наема умни хора, те ще разберат това и ще го поправят.", сподели Адесаня.

Ще успее ли Адесаня да си върне титлата ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес