Зареждане

Измама: Хабиб излъгал на кантара преди UFC 254?

Измама: Хабиб излъгал на кантара преди UFC 254?
Публикувано на: Октомври 25, 2020 в 17:26 ч
В интернет се появи видео, в което се виждат смущаващи детайли около претеглянето на Хабиб Нурмагомедов преди UFC 254.

"The Eagle" защитаваше титлата в леката категория срещу временния шампион Джъстин Гейджи. Двамата в петък минаха през кантара и трябваше да влязат в лимита от 70 килограма за тази категория.

Хабиб имаше няколко злополучни случаи, в които не успяваше да влезе в категорията, в която държи титлата и винаги кантарът е бил голяма трудност за него, тъй като сваля доста килограми.

На кантара преди UFC 254 нещата минаха гладко, но диетологът Майк Долче посочи редица нередности по време на претеглянето на Нурмагомедов.

В следното видео Долче показва как са се претеглили Хабиб и Джъстин. На него се вижда как след като дагестанецът стъпва на везната тя отива само нагоре без да се балансира на 70 кг. Длъжностното лице, което отговаря за следенето на кантара, виждайки това изобщо не изчаква и не балансира кантара, а веднага го занулява.

 
Тегленето при Гейджи е съвсем различно - както е по регламент, казва Долче.

Във видеото може да видите как след като Гейджи стъпва на кантара, везната се балансира, длъжностното лице изчаква няколко секунди и след като се уверява, че американецът е в категория, чак тогава занулява.

Майк Долче е диетолог на редица UFC бойци и е преминавал през кантарите преди битки много често и веднага забелязва тази нередност, като споделя че не е наясно дали Хабиб е знаел или просто от UFC на всяка цена са казали, че той не трябва да отпада от шампионската битка, така че дори да проявят толеранс, какъвто не биха направили към друг боец.

След като видите видеото, смятате ли че има нещо нередно при тегленето на Хабиб? Споделете в коментарите под публикацията.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес