Зареждане

Ислам Махачев: Новите ръкавици на UFC ще създават проблеми

Ислам Махачев: Новите ръкавици на UFC ще създават проблеми
Публикувано на: Май 28, 2024 в 02:00 ч
Настоящият шампион на UFC в лека категория Ислам Махачев не е доволен от новите ММА ръкавици, произведени от организацията. Дагестанската звезда вярва, че тези ръкавици са опасни. Те бяха въведени, за да се подобри безопасността на бойците, но Махачев беше загрижен, че всъщност новите ръкавици могат да причинят повече наранявания.

Новите ръкавици са предназначени да намалят бъркането в очите, но Махачев се опасява, че по-твърдите материали всъщност могат да доведат до повече порязвания. Ето защо ефективността на новите ръкавици е открита за дискусия. В интервю за Sports24 Махачев изрази опасенията си:

„Новите ръкавици са много твърди. Те ще причинят повече порязвания, защото предишните ръкавици на UFC бяха по-меки. Тези са по-твърди и не ви позволяват да отворите напълно ръката си, за да гарантират, че пръстите ви не сочат право напред. Но като цяло те са почти еднакви. Ще ги сложа до моя шампионски колан като първите златни ръкавици в UFC.“, каза Махачев.

Този уикенд Ислам ще брани титлата в лека категория срещу Дъстин Порие. Двамата оглавяват събитието UFC 302, което ще се проведе в Ню Джърси. Ще успее ли Махачев да бие Порие ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес