Зареждане

Иржи Прохазка тренира с катана преди MMA тренировкa

Иржи Прохазка тренира с катана преди MMA тренировкa
Публикувано на: Август 14, 2022 в 06:00 ч
Шампионът на UFC в полутежка категория Иржи Прохазка (29-3) призна, че тренира с катана преди MMA тренировка.

Прохазка е голям фен на бушидо и опитва да спазва самурайския кодекс. Иржи успя да спечели титлата в UFC през юни. Тогава той събмитна Гловър Тейшейра в Сингапур и увеличи серията си на 13 поредни победи.

Прохазка приключва 28 от 29-те си победи, като 25 пъти е с нокаут. Той избра да даде реванш на Тейшейра и двамата ще се бият на UFC 282 през декември в Лас Вегас. В една от последните си изяви за медиите Иржи разкри, че тренира с катана.

„За какво ми трябва катана ? Да убивам. Имам истински меч у дома. Обичам да тренирам с катана, защото ми помогна да усъвършенствам стойката си. Тренирам с нея преди тренировките по ММА. 

Ето защо харесвам традиционния самурайски кодекс. Моят треньор Ярослав ми даде Книгата на петте пръстена от Миямото Мусаши. Тази книга ми помогна да наложа някои правила в живота си. 

Започнах да живея от тези морални кодекси. Особено за бушидо, моралните кодекси на бушидо. Ето защо всички говорят за мен така. Казват, че съм самурай и такива неща. “, каза чешкият боец в интервю за GQ. 

Ще властва ли дълго Прохазка в полутежка категория ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес