Зареждане

Хамзат Чимаев с трудна победа над Камару Усман

Хамзат Чимаев с трудна победа над Камару Усман
Публикувано на: Октомври 21, 2023 в 22:30 ч
Хамзат Чимаев успя да победи, но не чак толкова лесно, колкото някои хора си мислеха.

Двамата бойци се биха в подглавната битка на UFC 294, което се провежда в Абу Даби. Битката им беше в средна категория и за определяне на претендент за златото. Хамзат беше голям фаворит, но победата му изобщо не беше лесна.

В първия рунд Чимаев успя да се прикрепи към гърба на Усман и прекара там целия рунд. Хамзат не даде на Усман да диша и му вкарваше удари. Камару успя да избегне опитите за събмишън от страна на чеченеца.

Втория рунд не беше чак толкова интересен. Двамата се финтираха доста и изнервиха феновете, които освиркваха. В края на рунда Хамзат успя да пренесе битката на земята и завърши рунда върху Усман.

В третия рунд Усман се представи по-добре в стойка срещу Чимаев. Камару имаше по-добрите положения, а Чимаев изглеждаше изморен. В края и на този рунд Хамзат успя да събори Усман и го държа над 1 минута на земята.

В последните секунди Усман се изправи и двамата започнаха да разменят тежки крошета. Чимаев успя да запише над 7 минути контрол в битката, което подпечата победата му.

Битката стигна до решение, което беше решение на мнозинството в полза на чеченеца - (29–27, 29–27, 28–28). С тази победа Чимаев вече е с рекорд 13-0 в ММА и 7-0 в UFC.

Усман от своя страна губи за 3-ти пореден път. Трябва обаче да признаем, че той се представи добре за боец, който прие с 10 дни предизвестие. 







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес