Зареждане

Хабиб от Мека: Благословен празник!

Хабиб от Мека: Благословен празник!
Публикувано на: Юни 17, 2024 в 02:00 ч
Хабиб Нурмагомедов публикува пост, в който поздрави мюсюлманите за празника Курбан Байрам.

Дагестанската легенда в момента е в Мека, където извършва поклонението хадж. Членът на Залата на славата на UFC публикува своя снимка от Свещената джамия. Хабиб не пропуска да посети свещените места и е известен със силната си вяра. През цялата си кариера Нурмагомедов не спираше да говори, че успехите му се дължат на Божията воля.

„Еid Mubarak (Благословен празник).“, написа Нурмагомедов в социалните си мрежи.

В момента мюсюлманите по света празнуват Курбан Байрам. Това е мюсюлмански празник на жертвоприношението в чест на приключването на хаджа, отбелязван на 10-ия ден от месец „зул хидж“ по мюсюлманския календар (хиджра), в памет на жертвоприношението на пророка Ибрахим.

Тези, които празнуват празника у дома, правят церемония, подобна на тази, която се провежда на същия ден в Мека. Първо се принася в жертва овца или други жертвени животни и месото се приготвя за хранене или като дарение на бедните. Жертвените животни се наричат още курбани. Чете се специална молитва преди жертвоприношението.

Припомняме, че Нурмагомедов участва в 29 битки по време на кариерата си в смесените бойни изкуства, включително 13 в UFC и не претърпя нито едно поражение. Последната му битка беше с Джъстин Гейджи през 2020 година. Хабиб го победи със събмишън, след което обяви, че се оттегля от ММА.

Честит празник на мюсюлманите!



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес