Зареждане

Хабиб Нурмагомедов се завръща в UFC този уикенд в ъгъла на Ислам Махачев

Хабиб Нурмагомедов се завръща в UFC този уикенд в ъгъла на Ислам Махачев
Публикувано на: Май 29, 2024 в 06:57 ч
След двегодишно отсъствие от тренировките легендата на UFC Хабиб Нурмагомедов ще се завърне в ъгъла тази съботна вечер.

Бившият шампион в лека категория се излезе от спорта от началото на миналата година, но помага на близки съотборници като братовчед си Усман Нурмагомедов. И най-накрая той ще се завърне в октагона в ъгъла на UFC 302, когато Ислам Махачев ще защитава пояса си в лека категория.

Махачев ще се изправи срещу стария съперник на своя приятел Дъстин Поарие в историческа трета защита на титлата си. Ако спечели, той ще се присъедини към Нурмагомедов заедно с Бенсън Хендерсън, Би Джей Пен и Франки Едгар в книгата на рекордите като притежател на най-много защити на титлата.

Махачев потвърждава, че Хабиб ще бъде отново в неговия ъгъл на UFC 302

Въпреки че Нурмагомедов беше в Ню Джърси през целия тренировъчен лагер на Махачев, феновете не бяха сигурни дали той ще заеме място в ъгъла в нощта на боя. Миналата година той обяви, че ще напусне изцяло спорта, за да прекарва повече време със семейството си.

И макар да остана да тренира, се забелязваше отсъствието му от двата боя между Махачев и Александър Волкановски миналата година. Във видеоклип днес обаче неговият съотборник потвърди, че той ще се върне в ъгъла за този двубой.

"Орелът кацна в Джърси Сити", заяви Махачев пред камерите на UFC по време на сесия по подписване на плакати. "Той ще бъде в моя ъгъл. Честно казано, много съм щастлив, защото той е един от най-добрите треньори в ъгъла, брат, приятел. Това е всичко."

Хабиб Нурмагомедов вярва, че Ислам Махачев ще счупи рекорда за титла в лека категория

Към момента Хабиб Нурмагомедов е един от четиримата мъже, които са защитавали титлата в лека категория от създаването ѝ в началото на 2000 г. И вероятно щеше да счупи този рекорд, ако не се беше оттеглил в разцвета на силите си през 2020 г.

Макар че към този списък ще се добави пети, ако Махачев победи Поарие този уикенд, бившият шампион е уверен, че неговият приятел ще направи крачка напред и сам ще го счупи. Той заяви пред камерите на UFC Embedded:

"Ислам се чувства много добре, честно казано e много мотивиран.

Това е много важен двубой за него. Това е третата му защита на титлата, много, много близо до това да счупи рекорда за защита на титлата в лека категория за всички времена. Той е много близо."

Ислам Махачев отдава почит на бащата на Хабиб Нурмагомедов преди UFC 302

И Махачев, и Нурмагомедов отдават голяма част от успехите си на покойния баща на бившия шампион Абдулманап. Макар че Хабиб безспорно изигра огромна роля за издигането на своя приятел на върха, и двамата редовно отдават почит на бившия треньор, който почина поради сърдечни проблеми през 2020 г.


Говорейки по време на шоуто за обратно броене UFC 302, Махачев заяви:

"Дадох колана на Хабиб Нурмагомедов, защото знам кой ме е създал. Той и баща му Абдулманап Нурмагомедов."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес