Зареждане

Хабиб Нурмагомедов: Дните на Порие на върха свършиха

Хабиб Нурмагомедов: Дните на Порие на върха свършиха
Публикувано на: Декември 28, 2021 в 09:33 ч
Според Хабиб Нурмагомедов, Дъстин Порие вече не е сред елитните бойци на UFC.

Порие идва след поражение в третия рунд от Чарлз Оливейра в шампионската им битка в UFC 269 за титлата в леката категория.

Въпреки, че започна обещаващо, сваляйки Оливейра, "The Diamond" бе надигран от шампиона, който го заключи.

Това бе втората загуба в шампионска битка за Порие и мнозина се питат дали той ще продължи да се бие и дали ще остане в леката категория.

Според Нурмагомедов славните му дни вече са приключили.

"След този двубой той сподели, че има нужда да си помисли какво да прави. Но има ли нужда изобщо? Ако такива мисли ти минат през главата, това значи че може да побеждаваш, но може и да губиш," сподели Нурмагомедов. "С такова мислене обаче той няма да стигне до края тогава, когато се налага. Понякога гледаш някой атлет и виждаш колко бързо се променя.

Казвам го на близките си приятели. Има време, в което трябва да си активен и да се биеш. Но когато ключът щракне, нещата се променят и никога не стават същите като преди. Мисля, че при него този ключ щракна."

Времето застига всеки и няма как да се борим с него.

Вижте също: Дъстин Порие: Не съм сигурен какво следва

Случвало се е с много шампиони преди и ще продължава да се случва и занапред. Това е един непрестанен цикъл, от който Нурмагомедов успя да се измъкне, като се оттегли на върха миналата година.

"Идва това време. Преди бяха Франки Едгар, Бенсън Хендерсон, Антъни Петис, преди мен. После Конър... никой не се задържа, всички заминаха. Сега е времето на Чарлз Оливейра. Чарлз дойде. Сега е времето на Ислам, Бенеил, Джъстин Гейджи. Те ще се бият и после ще заминат също.

Други ще дойдат. Никой не може да контролира това и никой не може да го спре. Времето тече. Всичко е толкова просто. Чарлз Оливейра беше по-добрият. После ще дойде друг и ще го победи. Тогава ще говорим за него. Това е колело, което никога няма да бъде спряно."

Дори и времето на Порие да е дошло, той определено ще стане в историята като един от най-добрите бойци в леката категория, макар и да не е бил шампион.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес