Зареждане

Готвят боксова среща между Федор Емелианенко и Андрей Арловски

Готвят боксова среща между Федор Емелианенко и Андрей Арловски
Публикувано на: Септември 3, 2024 в 20:00 ч
През 2024 г. е възможно всичко, включително реванши на легендите в тежка категория, от които може да нямате нужда. RCC Boxing съобщи, че се работи по реванш в бокса между легендите на смесените бойни изкуства (ММА) Федор Емелианенко и Андрей Арловски, като датата и мястото ще бъдат определени допълнително.

Според информацията мачът ще се проведе в рамките на промоцията RCC Boxing, ако се осъществи.

Един реванш на ринга по правилата на бокса би бил подходящ момент за завършване на кариерата за Емелианенко и Арловски, тъй като те се срещнаха за първи път на ринга на Affliction през януари 2009 г. В един от най-великите от многото моменти в кариерата на Емелианенко, той нокаутира Арловски в първия рунд, след като „Pitbull“ направи необмислено летящо коляно в ъгъла на ринга, улавяйки юмрук, докато е във въздуха.


Тази загуба прекъсна силната серия от пет победи на Арловски, която започна от първия му старт в Ultimate Fighting Championship (UFC) и премина в Affliction и Elite XC. 45-годишният Арловски загуби трите си двубоя след Емелианенко и изглеждаше, че се насочва към пенсиониране, докато не наниза нова серия от победи и не се присъедини отново към UFC, където остана до юни 2024 г. Арловски загуби с решение от Мартин Будай на UFC 303, с което приключи договора си.

47-годишният Емелианенко пък се оттегли от ММА след загуба в първия рунд с технически нокаут в реванша си срещу Райън Бейдър в Bellator 290 през февруари 2023 г. Въпреки че „The Last Emperor“ твърди, че дните му в клетката са твърдо зад гърба му, той се закани да излезе на ринга, за да се боксира, още тогава.

Междувременно Арловски намекна за някои големи възможности в кариерата извън UFC седмица след битката си с Будей.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес