Зареждане

GLORY отстраниха Джамал Бен Садик за 6 месеца

GLORY отстраниха Джамал Бен Садик за 6 месеца
Публикувано на: Май 23, 2024 в 14:00 ч
GLORY Kickboxing приключи разследването на инцидента след полуфинала на Grand Prix в тежка категория на 9 март 2024 гoдина. В резултат на това те наложиха 6-месечна забрана на Джамал Бен Садик за действията му, които биха могли да доведат до насилие и нараняване на участници, фенове и официални лица.

По време на Grand Prix в тежка категория на GLORY на 9 март се стигна до спречкване между двата отбора след битката между Рико Верхувен и Набил Хачаб. Бен Садик, който беше в отбора на Набил Хачаб, отговори с ритник към Верхувен, но не го уцели. Инцидентът стана хит и се появиха няколко видеоклипа от различни ъгли.

Така и не се разбра кой от двата щаба започна спречкването на ринга. Фактът, че само Бен Садик е отстранен, предизвиква недоразумения. Очаква се екипът на Бен Садик да публикува изявление. Бен Садик е отстранен със задна дата, което означава, че може да се върне на ринга през септември.

Рико Верхувен и неговият екип не са отстранени, доколкото може да се прочете от изявлението на GLORY. Toва е поредната пауза в кариерата на мароканеца. През 2022 година той нокаутира Бенджамин Адегбуи, но след това се провали на допинг тест и отнесе 15 месеца наказание.

От 2018 година насам Бен Садик е направил само 6 битки. Той успя да спечели турнира на GLORY в тежка категория през 2018 година, след като победи 3-ма в една вечер. Това му спечели шанс за титлата срещу Верхувен. Джамал загуби с нокаут от Верхувен през 2021 година. Така трилогията между бяха беше завършена с 2 победи за Рико и 1 за Джамал.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес