Зареждане

Гейджи: Ще запуша устата на хейтърите в боя ми с Физиев

Гейджи: Ще запуша устата на хейтърите в боя ми с Физиев
Публикувано на: Март 1, 2023 в 00:00 ч
Джъстин Гейджи вярва, че има редица „хейтъри“, които трябва да накара да замълчат, когато се завърне по-късно този месец.

Бившият временен шампион на UFC в лека категория е готов да пресече океана, за да участва в първото PPV събитие в Обединеното кралство от 2016 г. на 18 март. Той ще бъде в O2 Arena за UFC 286, в подглавното събитие, в което ще се бие с бързо изгряващия боец Рафаел Физиев.

За Гейджи участието в Лондон ще бъде първото му, откакто не достигна трона в лека категория за втори път в кариерата си в UFC миналия май. В главната битка на UFC 274, “The Highlight” загуби в първия рунд от бившия шампион Чарлз Оливейра.

Преди това Гейджи претърпя подобна съдба в първия си опит да постигне шампионски статут. Тогавашният временен носител на титлата беше задушен от Хабиб Нурмагомедов на UFC 254 през 2020 г.

След като не успя да победи и в двата случая, Гейджи вярва, че има какво да докаже, когато излезе отново за първи път след загубата си от „Do Bronx“.

Гейджи иска да „запуши устата на хейтърите“ на UFC 286

Преди пътуването си през Атлантическия океан, Гейджи качи видео поредица в YouTube, която обхваща неговия тренировъчен лагер UFC 286. В първия епизод 34-годишният боец от Аризона даде кратка оценка на това, което е заложено на 18 март.

След като претърпя още един неуспешен опит за титла през 2022 г., Гейджи вярва, че има значителна група недоброжелатели, на които трябва да докаже, че грешат. Въпреки че това в крайна сметка ще доведе и до връщане към надпреварата за шампионската корона, всичко започва с категорично победа срещу номер 6 в ранглистата - Физиев.

„Загубата винаги е малко по-различна от победата, особено след загуба в шампионска битка“, каза Гейджи. „Имам много за доказване. Има много хейтъри, които трябва да млъкнат, и много вярващи, които да докажа, че са прави. Така че това е забавно пътуване, човече, беше забавно пътуване от първия ден.”


При завръщането му е логично заплахата от събмишъни да бъде ограничена. По време на своята активна серия от шест победи Физиев затвърди репутацията си на един от най-добрите страйкъри в дивизията - нещо което беше подсилено от победи с нокаут над Брад Ридел и Рафаел дос Аньос.

Като се има предвид склонността на двамата мъже към бой в стойка, публиката в Обединеното кралство може да бъде настроена за атрактивна битка на 18 март.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес