Зареждане

Гейджи размишлява върху 'най-голямата грешка', която е допуснал в UFC 300

Гейджи размишлява върху 'най-голямата грешка', която е допуснал в UFC 300
Публикувано на: Април 24, 2024 в 00:00 ч
Тази седмица Джъстин Гейтдже говори публично за първи път след загубата си в битката за титлата "BMF" от Макс Холоуей на 13 април.

Въпреки че вероятно е бил следващият на опашката за битка за титлата в лека категория, Джъстин Гейтдже прие да се бие за защита на титлата си в категория "BMF" срещу Макс Холоуей, вместо дачака Ислам Махачев.

'The Highlight' претърпя едва третата си загуба в кариерата с нокаут, след като 'Blessed' отбеляза един от най-великите нокаути на всички времена.

Въпреки че претърпя бруталната загуба, Гейджи заяви, че 'не съжалява' и няма да промени стила си на водене на битка само защото не е успял да се справи с хаваеца.

Джъстин Гетджи размишлява за последните моменти от битката

Една от причините, поради които нокаутът стана толкова популярен, беше, че Макс Холоуей посочи центъра на октагона 10 секунди преди края и даде на Гейджи последен шанс да си отбележи светкавичен нокаут.

"Когато това се случи, първото нещо, което ми хрумва, е, разбира се да застана в центъра" Гейджи признава в предаването LeBatardShow. "Просто мисля, че нямаше друг вариант, някой сочи към земята по този начин, няма начин да не приема това предизвикателство".

Това, което в момента изглеждаше като решаващ момент, беше в края на първия рунд, когато Холоуей счупи носа на 35-годишния боец. Гейджи призна, че не смята, че това е изиграло толкова голям фактор, колкото хората твърдят, и заяви, че се е чувствал физически отлично, влизайки в петия рунд.

"Не мисля, че това се е отразило на кардиото ми, чувствах се наистина добре и се чувствах невероятно там, работихме толкова усилено през целия този лагер, за да сме готови за кардио война."

Джъстин Гетхе признава "най-голямата грешка", която е допуснал в навечерието на битката

След като имаше време да обмисли 12-седмичния си лагер като цяло и какво може да е изиграло роля за загубата, "The Highlight" посочи коя е била "най-голямата му грешка" преди битката.

"Мисля, че ако съм допуснал грешка, най-голямата грешка беше, че не осъзнах или не разбрах през лагера в каква опасност се намирам. Очевидно сега знам защо, мисля, че за тялото ми беше по-трудно да премине в първично състояние поради липсата на осъзнаване на опасността, в която се намираше."разкри Гейджи.

Бившият временен шампион в лека категория продължи да обяснява, че тъй като Макс Холоуей винаги е бил в категория перо, той никога не го е изтъквал като потенциален противник и поради това не е могъл да намери "огъня".

"В кариерата ми никога не е имало друг двубой, в който да съм бил като че ли не съм очаквал да се бия с този човек. Не че не исках да го нараня, защото бях готов да го нараня, но подготовката беше много различна.

"Дори Доналд Серони ми беше приятел навремето, но той ме нокаутира на тренировка през 2010 г., така че исках да си върна това, когато се биехме. Този огън го нямаше за битката с Холоуей и мисля, че това беше най-голямата грешка, която направих, влизайки в тази битка, и това е нещо, от което ще се поуча." 

'The Highlight' даде предварителен график за завръщането си, като заяви, че вероятно няма да се върне към контактни тренировки поне шест месеца, но ще продължи да поддържа форма.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес