Зареждане

Георги Анадолов коментира последното издание на SFC

Георги Анадолов коментира последното издание на SFC
Публикувано на: Май 23, 2019 в 13:16 ч
ММА състезанието SFC 8: The Matrix се проведе на 12-ти май в столичната зала "Зимен дворец". В него зрителите видяха едни от най-атрактивните двубои правени напоследък по правилника на К1 и ММА.

Вижте също: Нокаути и събмишъни валяха в SFC 8: The Matrix

Организаторът на SFC, Георги Анадолов коментира за MMA.BG последното събитие от веригата, както и битките в него.

Действително всяка една от срещите бе доста динамична и дори тези, които стигнаха до съдийско решение бяха изключително атрактивни и вдигаха зрителите на крака.

Но това ли беше събитието на SFC с най-зрелищно представяне на бойците?

"Битките наистина бяха страхотни, но на този въпрос няма как да отговря с твърдо "да" поради причната, че всеки един боец, който е участвал в събитията на SFC досега е вложил достатъчно труд в залата и клетката, за да покаже своите възможности."
 

 
Анадолов се обърна и към всички критици и "интернет бойци", които в социалните мрежи коментираха събитието още преди то да се проведе.

"Много се изписа от хора, които са доста дейни в ММА. Искам да им благодаря - това са хора, които дават своя принос. Ясно е, че това са хора, които треньори не можаха да станат, ясно е че и събития се опитаха да организират - не им се получава, но няма лошо - не всеки всичко може да прави. На някои хора някои неща не им се отдават.

Те обаче си намериха мястото - влязоха активно в интернет, там се изявяват. В това виртуално обещство всичко е много изчистно и те всичко много разбират. Ясно е, че тези хора няма как да ги докараме на събитията, няма как да влязат в клетката - те са прекалено големи "шампиони". Ето сега обаче намерихме как да направим и тях щастливи. В интернет - нека там да се изявяват, там им е мястото.

Недейте да спирате - не се отказвайте - българския ММА се крепи на вас и вие го захранвате," шегува се Анадолов.

Преди и след събитието имаше няколко горещи въпроса, които вълнуваха споменатите в горe хора и на които Георги не се поколеба да отговори.
 

 
Един от тях бе отрицателната статистика на Andy Connor в професионалния ММА, който се изправи в атрактивна битка с Тони Маркулев. Тук обаче скрит остана факта, че англичанина има и много битки в бокса с голи ръце, както и в други бойни спортове.

"Andy го интересува просто да се бие. Носи го в душата си. Той играе непрекъснато. Не него не му дреме за статистиката. Него го интересува да играе. Преди 3 седмици игра и победи, но никъде му няма отразена победата - това него не го интересува.

И докато всички обсъждат това този човек продължава да играе. Andy преди дойде беше болен и беше на антибиотици - може и да е болен, но не се отказва.

Има много шампиони с голяма статистика у нас в България, но те не могат да стигнат до никъде другаде, освен да се снимат пред банера на голяма организация и да кажат, че са подписали договор. Минават години, а мач няма."

Пълната дискусия за това кой е Connor и защо се отличава от много от българските бойци с отлична статистика може да чуете в горното видео след 3:40.

Другата гореща тема след събитието бе главната среща в SFC 8 между Камен Георгиев с Dan Edwards. Според Камен битката бе спряна по-рано от необходимото.

Вижте също: Камен след SFC8: Ударът беше силен, но в никакъв случай нокаутиращ. Ядосан съм!

Подадена е контестация, която е насочена към реферите за преразглеждане.

"Работя с най-добрите съдии в света - те свирят в най-големите организации. Това ми дава спокойствие да вярвам в тяхната компетентност. Дали са направи грешка или не - оставям на тях да си дадат становището.

Отделно аз като организатор съм препратил контестацията и към двама независими UFC съдии, които също да дадат тяхното независимо становище."

Повече за тази тема може да чуете от 9:44 във видеото горе.
 

 
Шампионският двубой на Теодора Кирилова наистина е впечатлил Георги и той сподели удоволствието да работи с боен атлет като нея и директно да се изправи в двубой за титла.

Вижте също: Теодора Кирилова взе титлата на SFC и се цели към европейския връх

"Тя показа и то безкомпромисно, че заслужава тази битка, както и титлата."

Какво предстои за Теодора под банера на SFC може да чуете след 14:00 в горното видео.

Георги обсъди и останалите битки от срещата:
  • за израстването на Албена Ситнилска в професионалния кикбокс - след 16:50
  • за атрактивната битка между "Върколака" и Александър Цонев - след 21:00
  • за изключително наелектризиращата битка между Стоичков и Папанов - след 26:22
  • бързият събмишън на Валери Атанасов - след 29:10

Организаторът е твърдо решен да дава поле за изява на младите и талантливи бойци и да развива ММА у нас с още нови събития.

Следващото - SFC 9 на 5-ти октомври.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес