Зареждане

Франсис Нгану с тежка контузия преди боя с Ган

Франсис Нгану с тежка контузия преди боя с Ган
Публикувано на: Януари 24, 2022 в 04:00 ч
Франсис Нгану е бил сериозно контузен преди битката си със Сирил Ган. Безспорният шампион на UFC в тежка категория бил със скъсана медиална колатерална връзка в коляното, както и с повредена предна кръстна връзка.

"The Predator" обмислял да се оттегли от срещата с Ган, но искал да напомни на хората, че той е шампиона. В крайна сметка Нгану успя да се справи с Ган и го победи със съдийско решение в Калофирния.

В интервю за медиите след събитието Нгану сподели:

Това беше много труден тренировъчен лагер, много тежки десет месеца. Много глупости се случиха. Преди три седмици нараних коляното си, скъсах напълно MCL. Нараних си ACL и всички тези неща. Исках да отменя тази битка, но не виждах как се оттеглям. 

В тази среща трябваше да напомня на хората, че аз съм шампиона. Може и да ме подценявате и да сте ме забравили, но аз работя всеки ден. Битката беше много близо до отлагане, след като направихме скенер и нещата бяха зле. Джеф Дейвидсън, който е лекар в UFC ми прочете резултатите и беше страшно. 

Работихме много в института на UFC и те ми помогнаха много с рехабилитацията. Видях се с лекар, който не беше много съгласен да се бия, но аз го направих.

Какво следва за Нгану ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес