Зареждане

Франсис Нгану надигра Сирил Ган и го би с решение

Франсис Нгану надигра Сирил Ган и го би с решение
Публикувано на: Януари 23, 2022 в 08:14 ч
Франсис Нгану остана безспорен шампион в тежка категория на UFC, въпреки че беше аутсайдер. "The Predator" сподели клетката със своя бивш съотборник Сирил Ган в главната битка на UFC 270, което се проведе в Калифорния. Много хора очакваха тежки размени на удари, но останаха разочаровани.

В първия рунд Нгану започна да пресира, а Ган не спираше да се движи. Двамата влизат в клинча, където Нгану вкарва удари с коляно, а Ган вкара лакът. Сирил вкарва хай кик със завъртане, а Нгану продължава да пресира. Нов клинч и размяна на удари с коляно от двете страни. Добър рунд за Ган.

Във втория рунд Ган вкарва лоу кикове. Размяна на удари в центъра на клетката. Сирил продължава да се движи и вкарва лоу кикове от дистанция. Клинч, в който нищо не се случва. Ляв от Ган и като цяло доста бавно темпо на битката, което е разбираемо.

В третия рунд Ган тръгна да вкарва ритник, но Нгану му хвана крака и го тръшна на земята. Доминация от Нгану на земята, който печели ценни секунди. Ган успява да се изправи, но не след дълго Франсис отново го събаря на земята. Ган опитва кимура, но не успява.

В четвъртия рунд Ган продължи да се движи и да вкарва лоу кикове. Нгану скъсява дистанцията, след което сграбчва Ган и го събаря на земята. Ган успява да се изправи, но пак е съборен. Сирил отива до мрежата, където Нгану му вкарва коляно в гърдите. Следват удари от Нгану, който обърна нещата в негова полза и определено изненада своя опонент.

В петия рунд Ган успя да пренесе битката на земята и приложи ключ на крака на Нгану. Франсис се възползва от грешка на Ган и зае доминантна позиция. Нгану записва над 5 минути контрол в цялата битка, а Ган изглежда безпомощен.

Битката стига до решение, което е единодушно в полза на Нгану - (48–47, 48–47, 49–46). Нгану определено изненада в тази битка със своята борба и граплинг, за които Ган просто не беше подготвен.

С тази победа Франсис навлиза в серия от 6 поредни победи и за първи път печели с решение в кариерата си. Ган от своя страна се разделя със своя непобеден статут и това е края на негоавата серия от 10 поредни победи.

Това беше последна битка от договора на Нгану с UFC. Той обаче защити титлата и това автоматично го задължава да направи още една битка под техния банер. Вероятно в следващата си битка Франсис ще се изправи срещу Джон Джоунс.0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес