Зареждане

Франсис Нгану чака двубой в PFL срещу Ренан Ферейра през октомври

Франсис Нгану чака двубой в PFL срещу Ренан Ферейра през октомври
Публикувано на: Юли 24, 2024 в 06:22 ч
Бившият неоспорим шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану разкри днес, че планира да се завърне към състезанията по смесени бойни изкуства на 19 октомври в първия си мач в PFL срещу бразилския претендент Ренан Ферейра. 

Нгану, бивш неоспорим носител на титлата на UFC в тежка категория, все още не се е състезавал в ММА изкуства от началото на 2022 г., като за последно успешно обедини короната си в дивизията с единодушно решение над бившия временен шампион и тогавашен непобеден претендент, Сирил Ган.

Въпреки това, през изминалото време, роденият в Бати, Нгану се състезава два пъти в професионалния бокс, като се изшрави срещу двамата бивши носители на титлата световен шампион в тежка категория, Тайсън Фюри и Антъни Джошуа, като загуби и от двамата.

Франсис Нгану очаква дебют в PFL през октомври

Очаква се той да се изправи срещу гореспоменатия Ферейра след като бразилецът победи в първия рунд бившия шампион на Bellator MMA Райън Бейдър през февруари, а сега Нгану потвърди, че в момента има планове той да влезе в SmartCage за първи път през октомври в потенциално завръщане на PFL в Саудитска Арабия.

"Мисля, че Ренан Ферейра е човекът", каза Франсис Нгану по време на участието си в The Joe Rogan Experience. "Говоря на хората за този човек от почти две години. Много атлетичен, бързи ръце, колене - много атлетичен. Мисля, че това ще бъде той."


"Това е, върху което работи PFL", продължи Франсис Нгану. "Октомври, по някое време. Те подготвят битката за октомври. Не е финализирано, но говореха за 19 октомври."

Подготвяйки се за завръщане към бойните спортове след трагичната кончина на малкия му син Коби по-рано тази година, Нгану се е върнал към тренировките преди пет седмици, според президента на PFL, Рей Сефо.

В разгара на серия от шест двубоя, преди победата си с решение над Ган, Нгану се прослави като шампион в тежка категория на UFC с победа с нокаут над Стипе Миочич след победи срещу Жаирзиньо Розенструик, Джуниор дос Сантос, Каин Веласкез и Къртис Блейдс - всички чрез спиране в първия рунд чрез удари.

Кой ще победи в бъдещ мач на PFL: Франсис Нгану или Ренан Ферейра?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес