Зареждане

Fabricio Werdum: Отказах да съм доносник на USADA

Fabricio Werdum: Отказах да съм доносник на USADA
Публикувано на: Октомври 1, 2018 в 08:16 ч
Бившия шампион в тежка категория на UFC, Fabricio Werdum през май тази година даде положителна проба за забранени вещества, а преди няколко седмици стана ясно, че той получава наказание от 2 години.

41-годишния бразилец обаче е имал шанс да се отърве с по-леко наказание, както направи Jon Jones, но той за ралзика от него твърди, че е отказал да стане доносник на USADA:

Toва, което ме изненада беше последната част на интервюто, което намерих за абсурдно. Те ми казаха Werdum, ако ни кажеш някой, който използва забранени вещества, то тогава ние ще ти намалим наказанието. Трябва да ни дадеш нещо, защото дори и да намериш замърсена добавка ти трябва да ни дадеш нещо. 

Сделка като тази обаче е далеч от моите принципи. Няма как да съм доносник и да издавам други бойци, защото дори и да знаех пак нямаше да кажа. Как това да съм доносник, ще ме направи по-добър и ще намали наказанието ми ? Чувствах се като престъпник, защото знаех, че не съм направил нищо, но все пак ме караха да се чувствам виновен и все едно говорех с полицията. 

Двама от USADA  постоянно ме разпитваха и анализираха нещата. Чувствах се зле, защото не съм направил нищо, а това продължи над 5 часа. По едно време даже искаха да си починем и аз казах, че не искам и ще им отговоря на всички въпроси. Не искам да споменавам имена, но имаше един, който трябваше да отнесе 4 години, а получи 15 месеца. Аз от друга страна получих 24 месеца, а се провалих за първи път. 


Как става това ?  Той се проваля 2 пъти и получава 15 месеца ? Обмислям отново да се бия и тренирам всеки ден. Може би ще се бия в друга държава. Трябва да говоря с UFC. Трябва обаче да помисля, защото може да кажа нещо, което ще ме накара да съжалявам после. Имам 2 битки от договора с UFC и ще видим. Трябва ли да чакам 2 години, за да се бия ? Мога ли да се бия в друга държава ? Има доста неща за обмисляне от моя страна.

Справедливо ли беше наказанието, което получиха Werdum и Jones ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес