Зареждане

Ето така умират бойците

Ето така умират бойците
Публикувано на: Септември 22, 2017 в 09:54 ч

Има поне два смъртни случаи в съвременния ММА, чиято причина е дехидратирането.

Leandro Souza почина през септември 2013-та, докато сваляше килограми за Shooto Brazil 43 в Рио де Жанейро. А боецът от ONE почина от усложнения, предизвикани от рязкото сваляне на килограми преди кантар за двубой на Филипините.

Общо взето смъртните случаи в ММА наброяат 16, а дехидратацията играе основна роля в първопричините им. Но дългосрочните травми също стават по-сериозни, ако боецът се е обезводнил.

Категориите разделени по килограми са направени за по-голяма безопасност на бойците, но вместо това те се превръщат в едно от най-опасните неща в бойните спортове, защото всеки сваля килограми, за да влезе в долна категория и да се бие с по-леки опоненти.

За да се справи с проблема, UFC въведе предварителен кантар, който да е два дни преди официалната битка, така че бойците да имат повече време за възстановяване. Но проблемите продължават.

По време на вчерашния кантар преди състезанието на UFC в Япония, Misuto Hirota се появи с 1.8 кг над лимита за категория перо, като дори и тогава изглеждаше замаян и дезориентиран.
 

 

Първоначално организаторите не са направили нищо, но в последствие лекарски екип е преценил, че боецът не може да се бие, защото рискът за здравето му е огромен.

Така умират в спорта - заради нещо, което е направено да ги пази.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес